Chauffeur met mondkapje

Taxi- en touringcarbranche weer dupe van corona: ‘Golf aan annuleringen’

Chauffeur met mondkapje. Beeld: still uit video camjo

Het demissionaire kabinet heeft de coronamaatregelen vorige week opnieuw verscherpt. Hoewel er geen nieuwe regels van kracht zijn voor taxi- en touringcarbedrijven, ondervindt de branche wel gevolgen van de strengere maatregelen. Afzeggingen stromen binnen. 

Hierover werd gesproken in de laatste uitzending van TaxiPro TV. De basisregels zoals thuisblijven bij klachten en geen handen schudden gelden weer, evenals het advies om anderhalve meter afstand te houden, drukte onderweg te mijden en te reizen buiten de spits. Ook moet er op meer plaatsen een mondkapje worden gedragen en een coronabewijs worden getoond.

Deze maatregelen hebben indirect gevolgen voor de taxi- en touringcarbranche. Een van de bedrijven die hier last van ondervindt is Taxi- en Tour P. Van de Pol uit Nunspeet. Eigenaar Peter van de Pol stelt dat het eerste instantie nog leek mee te vallen met de nieuwe maatregelen, totdat hij weer annuleringen binnenkreeg. “Wij doen behoorlijk wat zakelijk vervoer en veel bedrijven zien het door de verscherpte maatregelen niet meer zitten om een bedrijfsfeestje door te laten gaan. Hierdoor werd er weer flink geannuleerd.”

TVL en NOW voortgezet

Dit is vooral vervelend nu de steunmaatregelen volledig zijn afgebouwd, stelt Van de Pol. De Vaste Lasten Nachtsluiting horeca (VLN)-subsidie waar nog aanspraak op kan worden gedaan door taxi- en touringcarbedrijven, omschrijft hij als een lichte variant van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). “Wat mij betreft wordt de TVL-regeling en de NOW-regeling voortgezet zoals ze waren.”

Bekijk het hele interview hier:

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxi- en touringcarbranche weer dupe van corona: ‘Golf aan annuleringen’”

Peter Vriens|09.11.21|18:28

Is deze site t.b.v. bedrijven of snorders?
Waarom een afbeelding van een wijkhopper hierboven?
Zij krijgen hier gratis reclame aangeboden terwijl ze volgepompt zitten met subsidiegelden van de overheid en dus niet de dupe zijn van annuleringen zoals onze branche dat wel is.

Een mooie foto van het bedrijf van Van de Pol of een Taxi zou mijn voorkeur hebben.

Taxi- en touringcarbranche weer dupe van corona: ‘Golf aan annuleringen’ | TaxiPro
Chauffeur met mondkapje

Taxi- en touringcarbranche weer dupe van corona: ‘Golf aan annuleringen’

Chauffeur met mondkapje. Beeld: still uit video camjo

Het demissionaire kabinet heeft de coronamaatregelen vorige week opnieuw verscherpt. Hoewel er geen nieuwe regels van kracht zijn voor taxi- en touringcarbedrijven, ondervindt de branche wel gevolgen van de strengere maatregelen. Afzeggingen stromen binnen. 

Hierover werd gesproken in de laatste uitzending van TaxiPro TV. De basisregels zoals thuisblijven bij klachten en geen handen schudden gelden weer, evenals het advies om anderhalve meter afstand te houden, drukte onderweg te mijden en te reizen buiten de spits. Ook moet er op meer plaatsen een mondkapje worden gedragen en een coronabewijs worden getoond.

Deze maatregelen hebben indirect gevolgen voor de taxi- en touringcarbranche. Een van de bedrijven die hier last van ondervindt is Taxi- en Tour P. Van de Pol uit Nunspeet. Eigenaar Peter van de Pol stelt dat het eerste instantie nog leek mee te vallen met de nieuwe maatregelen, totdat hij weer annuleringen binnenkreeg. “Wij doen behoorlijk wat zakelijk vervoer en veel bedrijven zien het door de verscherpte maatregelen niet meer zitten om een bedrijfsfeestje door te laten gaan. Hierdoor werd er weer flink geannuleerd.”

TVL en NOW voortgezet

Dit is vooral vervelend nu de steunmaatregelen volledig zijn afgebouwd, stelt Van de Pol. De Vaste Lasten Nachtsluiting horeca (VLN)-subsidie waar nog aanspraak op kan worden gedaan door taxi- en touringcarbedrijven, omschrijft hij als een lichte variant van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). “Wat mij betreft wordt de TVL-regeling en de NOW-regeling voortgezet zoals ze waren.”

Bekijk het hele interview hier:

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxi- en touringcarbranche weer dupe van corona: ‘Golf aan annuleringen’”

Peter Vriens|09.11.21|18:28

Is deze site t.b.v. bedrijven of snorders?
Waarom een afbeelding van een wijkhopper hierboven?
Zij krijgen hier gratis reclame aangeboden terwijl ze volgepompt zitten met subsidiegelden van de overheid en dus niet de dupe zijn van annuleringen zoals onze branche dat wel is.

Een mooie foto van het bedrijf van Van de Pol of een Taxi zou mijn voorkeur hebben.