Video Travel Electric in TaxiPro TV

Travel Electric failliet vanwege nieuwe coronagolf

Screenshot uit video van Travel Electric, getoond in TaxiPro TV

Travel Electric uit Amsterdam houdt vanwege corona op korte termijn op te bestaan. Het feit dat bedrijven weer minder gaan reizen vanwege de oplopende besmettingscijfers, heeft zijn tol geëist voor het taxibedrijf. 

Op 1 mei 2020 maakte het toenmalige Taxi Electric een doorstart als Travel Electric. Dit werd gedaan in de verwachting dat het coronavirus eind 2020 onder controle zou zijn en de taximarkt zou herstellen naar 50 procent van het pre-coronaniveau. Deze verwachting werd echter geen werkelijkheid. In plaats daarvan schommelde de marktvraag anderhalf jaar tussen de 10 en 30 procent.

Een herstel leek op te treden in september en oktober van dit jaar, maar sinds november is er weer sprake van een terugval en oplopende besmettingscijfers. Hierdoor verwacht het bedrijf niet dat de markt snel naar 50 procent of meer zal herstellen. Bovendien hebben de steunregelingen van de overheid volgens het bedrijf maar beperkt verlichting gebracht.

Eerste 100% duurzame taxibedrijf

De aandeelhouder van Travel Electric heeft aanzienlijke bedragen moeten bijstorten om de continuïteit van het bedrijf de afgelopen anderhalf jaar te kunnen garanderen. Er zijn overnamegesprekken gevoerd met verschillende vervoersondernemingen, maar het huidige marktsentiment zou ook deze bedrijven kopschuw maken. Daarom is er een aanvraag tot faillissement ingediend bij de rechtbank Amsterdam.

Taxi Electric was in 2011 nog het eerste 100 procent duurzame taxibedrijf van Europa. Vandaag de dag is een groot deel van de Amsterdamse taxivloot elektrisch en zijn er landelijk convenanten ondertekend om in 2025 in heel Nederland elektrisch taxi te rijden. “Wij hopen van harte dat deze ontwikkeling zich voortzet en koesteren de rol die wij in deze ontwikkeling hebben mogen spelen”, aldus Travel Electric.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Travel Electric failliet vanwege nieuwe coronagolf”

Peter Vriens|21.11.21|10:20

UTRECHT. Prestige Greencab gaat vanaf woensdag met elektrische taxi’s rijden in Utrecht (19 jan 2011)
Wie was nu het eerste duurzame bedrijf???
Is het failissement van Travel Electric en anderen te danken aan carona of zijn de exploitatiekosten van electrisch rijden te hoog?

Rik de Swart|23.11.21|14:08

Dat was nogal een boef die prestige kerel, ben ff zijn naam kwijt. Maar daar zaten meer bv,s dan deuren in dat pand. Maar goed, het is toch allemaal een soort luchthandel dat elektrische geneuzel. Ik denk dat ze failliet zijn gegaan omdat ze in paniek ook voor uber zijn gaan rijden. Richard thijssen. Mooie verhalen allemaal.

Peter Vriens|24.11.21|09:50

“George jansen” ?

Travel Electric failliet vanwege nieuwe coronagolf | TaxiPro
Video Travel Electric in TaxiPro TV

Travel Electric failliet vanwege nieuwe coronagolf

Screenshot uit video van Travel Electric, getoond in TaxiPro TV

Travel Electric uit Amsterdam houdt vanwege corona op korte termijn op te bestaan. Het feit dat bedrijven weer minder gaan reizen vanwege de oplopende besmettingscijfers, heeft zijn tol geëist voor het taxibedrijf. 

Op 1 mei 2020 maakte het toenmalige Taxi Electric een doorstart als Travel Electric. Dit werd gedaan in de verwachting dat het coronavirus eind 2020 onder controle zou zijn en de taximarkt zou herstellen naar 50 procent van het pre-coronaniveau. Deze verwachting werd echter geen werkelijkheid. In plaats daarvan schommelde de marktvraag anderhalf jaar tussen de 10 en 30 procent.

Een herstel leek op te treden in september en oktober van dit jaar, maar sinds november is er weer sprake van een terugval en oplopende besmettingscijfers. Hierdoor verwacht het bedrijf niet dat de markt snel naar 50 procent of meer zal herstellen. Bovendien hebben de steunregelingen van de overheid volgens het bedrijf maar beperkt verlichting gebracht.

Eerste 100% duurzame taxibedrijf

De aandeelhouder van Travel Electric heeft aanzienlijke bedragen moeten bijstorten om de continuïteit van het bedrijf de afgelopen anderhalf jaar te kunnen garanderen. Er zijn overnamegesprekken gevoerd met verschillende vervoersondernemingen, maar het huidige marktsentiment zou ook deze bedrijven kopschuw maken. Daarom is er een aanvraag tot faillissement ingediend bij de rechtbank Amsterdam.

Taxi Electric was in 2011 nog het eerste 100 procent duurzame taxibedrijf van Europa. Vandaag de dag is een groot deel van de Amsterdamse taxivloot elektrisch en zijn er landelijk convenanten ondertekend om in 2025 in heel Nederland elektrisch taxi te rijden. “Wij hopen van harte dat deze ontwikkeling zich voortzet en koesteren de rol die wij in deze ontwikkeling hebben mogen spelen”, aldus Travel Electric.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Travel Electric failliet vanwege nieuwe coronagolf”

Peter Vriens|21.11.21|10:20

UTRECHT. Prestige Greencab gaat vanaf woensdag met elektrische taxi’s rijden in Utrecht (19 jan 2011)
Wie was nu het eerste duurzame bedrijf???
Is het failissement van Travel Electric en anderen te danken aan carona of zijn de exploitatiekosten van electrisch rijden te hoog?

Rik de Swart|23.11.21|14:08

Dat was nogal een boef die prestige kerel, ben ff zijn naam kwijt. Maar daar zaten meer bv,s dan deuren in dat pand. Maar goed, het is toch allemaal een soort luchthandel dat elektrische geneuzel. Ik denk dat ze failliet zijn gegaan omdat ze in paniek ook voor uber zijn gaan rijden. Richard thijssen. Mooie verhalen allemaal.

Peter Vriens|24.11.21|09:50

“George jansen” ?