Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Britse taxichauffeur die aanslag overleefde: ‘Wonder dat ik nog leef’

Daklicht. Foto ter illustratie.Foto: iStock / Byoung Joo

Taxichauffeur David Perry, die net op tijd kon ontsnappen toen een bom in zijn eigen taxi tot ontploffing werd gebracht, noemt het een wonder dat hij nog leeft. Hij stelt daarbij dankbaar te zijn dat er geen andere mensen gewond zijn geraakt bij deze “kwaadaardige daad”.

De bom ging twee weken geleden af toen Perry met zijn taxi voor het Women’s Hospital in Liverpool stond. Hij wist net op tijd te ontsnappen voordat het voertuig in vlammen opging. Alleen zijn enige passagier, die de bom had meegebracht, kwam om het leven.

Het gaat om een 32-jarige Irakese asielzoeker met een verleden met psychische problemen. De politie maakte vorige week bekend dat hij minstens zeven maanden bezig is geweest met de voorbereiding van de terreurdaad. Het is nog niet bekend wat zijn motief was.

Overweldigd door de vele berichten

De bom had volgens de politie tot zware gewonden of doden kunnen leiden als hij ergens anders tot ontploffing was gebracht. Nu heeft de chauffeur slechts oorsuizen en kleine snijwonden aan de explosie overgehouden. Inmiddels is hij hieraan behandeld. Hij stelt dat hij overweldigd is door de vele berichten die hij heeft ontvangen, zo schrijft de NOS. Nu wil hij zich focussen op zijn mentale en fysieke herstel.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.