Politie-auto

Taxi-actie politie Amsterdam: 50 processen-verbaal opgemaakt

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

De politie in Amsterdam heeft afgelopen week twee nachten achter elkaar een taxi-actie gedaan. Deze actie was bedoeld om asociaal rijgedrag van taxichauffeurs te bestrijden. In totaal werden er 50 processen-verbaal tegen verschillende chauffeurs opgemaakt. 

De afdeling Infra van de politie werkte bij de actie samen met handhavers van de gemeente. Hun gezamenlijke missie is om de binnenstad veiliger te maken. Onder andere deze actie zou hieraan moeten bijdragen. Gewapend en met onopvallende voertuigen gingen de teams de weg op.

Er werden processen-verbaal opgemaakt voor zaken als te hard rijden, het negeren van het rode verkeerslicht en rijden zonder verlichting. Maar taxi’s werden ook bekeurd voor het vervoeren en gebruiken van lachgas, het verlopen van de keuring taxameter en de het illegaal bedienen van de opstapmarkt.

Levensgevaarlijke situaties

Er wordt teruggekeken op een geslaagde actie. Toch blijft de situatie volgens de politie schrijnend. Er kunnen namelijk levensgevaarlijke verkeerssituaties ontstaan door het wangedrag van taxichauffeurs. Bovendien zorgt het bedienen van de illegale opstapmarkt ervoor dat de groep chauffeurs die zich wel aan de regels houden, de dupe worden en inkomsten mislopen.

De politie en de gemeente kondigen aan dat zij dergelijke controles in de toekomst blijven uitvoeren om onveilige verkeerssituaties en onsportief gedrag tegen te gaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi-actie politie Amsterdam: 50 processen-verbaal opgemaakt | TaxiPro
Politie-auto

Taxi-actie politie Amsterdam: 50 processen-verbaal opgemaakt

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie. Foto: politie.nl

De politie in Amsterdam heeft afgelopen week twee nachten achter elkaar een taxi-actie gedaan. Deze actie was bedoeld om asociaal rijgedrag van taxichauffeurs te bestrijden. In totaal werden er 50 processen-verbaal tegen verschillende chauffeurs opgemaakt. 

De afdeling Infra van de politie werkte bij de actie samen met handhavers van de gemeente. Hun gezamenlijke missie is om de binnenstad veiliger te maken. Onder andere deze actie zou hieraan moeten bijdragen. Gewapend en met onopvallende voertuigen gingen de teams de weg op.

Er werden processen-verbaal opgemaakt voor zaken als te hard rijden, het negeren van het rode verkeerslicht en rijden zonder verlichting. Maar taxi’s werden ook bekeurd voor het vervoeren en gebruiken van lachgas, het verlopen van de keuring taxameter en de het illegaal bedienen van de opstapmarkt.

Levensgevaarlijke situaties

Er wordt teruggekeken op een geslaagde actie. Toch blijft de situatie volgens de politie schrijnend. Er kunnen namelijk levensgevaarlijke verkeerssituaties ontstaan door het wangedrag van taxichauffeurs. Bovendien zorgt het bedienen van de illegale opstapmarkt ervoor dat de groep chauffeurs die zich wel aan de regels houden, de dupe worden en inkomsten mislopen.

De politie en de gemeente kondigen aan dat zij dergelijke controles in de toekomst blijven uitvoeren om onveilige verkeerssituaties en onsportief gedrag tegen te gaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.