Video Travel Electric in TaxiPro TV

Tesla’s van de weg gehaald na tragisch ongeval in Parijs

Screenshot uit video van Travel Electric, getoond in TaxiPro TV

Het grootste taxibedrijf van Parijs haalt alle taxi’s van Tesla Model 3 voorlopig van de weg. De aanleiding voor dit besluit is een groot ongeval waarbij een dode viel en twintig mensen gewond raakten.

De directeur van het taxibedrijf geeft aan dat de chauffeur probeerde te remmen, maar dat het voertuig in plaats daarvan juist versnelde, zo meldt het AD. Hij raakte hierbij een fietser en drie voetgangers en reed uiteindelijk op een bestelbus in, waardoor hij tot stilstand kwam. Drie van de twintig gewonden liepen ernstig letsel op.

Het is nog onduidelijk of het voertuig met de AutoPilot reed, een systeem dat een auto grotendeels zelfrijdend maakt. De burgemeester van het dertiende arrondissement van Parijs, waar het ongeval plaatsvond, heeft gemeld dat het eerste onderzoek aantoont dat het goed mogelijk is dat het gaspedaal van het voertuig bleef hangen.

Geen technisch mankement

Volgens de Franse minister van Verkeer is bij het eerste onderzoek daarentegen geen technisch mankement aan het voertuig geconstateerd. Hij zou ook contact hebben gehad met de Europese directeur van Tesla. De autofabrikant meldde dat er geen terugloopactie loopt voor dit model vanwege veiligheidsproblemen.

Er werken 9.000 taxichauffeurs bij het taxibedrijf in kwestie. De taxi’s waarmee de chauffeurs rijden, zijn hun eigendom. In totaal gaat het om 37 Tesla’s van het Model 3. Deze mogen nu dus niet meer de weg op. Het bedrijf heeft de chauffeurs een compensatie beloofd voor de misgelopen inkomsten.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tesla’s van de weg gehaald na tragisch ongeval in Parijs | TaxiPro
Video Travel Electric in TaxiPro TV

Tesla’s van de weg gehaald na tragisch ongeval in Parijs

Screenshot uit video van Travel Electric, getoond in TaxiPro TV

Het grootste taxibedrijf van Parijs haalt alle taxi’s van Tesla Model 3 voorlopig van de weg. De aanleiding voor dit besluit is een groot ongeval waarbij een dode viel en twintig mensen gewond raakten.

De directeur van het taxibedrijf geeft aan dat de chauffeur probeerde te remmen, maar dat het voertuig in plaats daarvan juist versnelde, zo meldt het AD. Hij raakte hierbij een fietser en drie voetgangers en reed uiteindelijk op een bestelbus in, waardoor hij tot stilstand kwam. Drie van de twintig gewonden liepen ernstig letsel op.

Het is nog onduidelijk of het voertuig met de AutoPilot reed, een systeem dat een auto grotendeels zelfrijdend maakt. De burgemeester van het dertiende arrondissement van Parijs, waar het ongeval plaatsvond, heeft gemeld dat het eerste onderzoek aantoont dat het goed mogelijk is dat het gaspedaal van het voertuig bleef hangen.

Geen technisch mankement

Volgens de Franse minister van Verkeer is bij het eerste onderzoek daarentegen geen technisch mankement aan het voertuig geconstateerd. Hij zou ook contact hebben gehad met de Europese directeur van Tesla. De autofabrikant meldde dat er geen terugloopactie loopt voor dit model vanwege veiligheidsproblemen.

Er werken 9.000 taxichauffeurs bij het taxibedrijf in kwestie. De taxi’s waarmee de chauffeurs rijden, zijn hun eigendom. In totaal gaat het om 37 Tesla’s van het Model 3. Deze mogen nu dus niet meer de weg op. Het bedrijf heeft de chauffeurs een compensatie beloofd voor de misgelopen inkomsten.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.