Interview

Twentse touringcarbedrijven zoeken samen naar chauffeurs

Vanwege het grote chauffeurstekort in de touringcarbranche, hebben zes Twentse touringcarbedrijven de handen ineen geslagen. Zij organiseren op zaterdag 22 januari samen met Agere Opleidingen een speciale chauffeurwervingsdag in Almelo. 

Het gaat om de bedrijven Brinker Personenvervoer, Brookhuis Busreizen, Schepers Tours, TCR Tours, Ter Beek Reizen en Ter Doest Touringcar. Het idee om gezamenlijk een wervingsdag te organiseren is vorig jaar in oktober ontstaan, toen de bedrijven met elkaar om tafel gingen. “We spraken over meer samenwerking met het oog op de toekomst”, vertelt Koen Ziemerink, manager busreizen bij Brookhuis. “De verwachting is namelijk dat er na versoepeling van de coronamaatregelen een tekort aan bussen zal zijn én aan chauffeurs. Het is belangrijk om elkaar dan te helpen.”

Afgelopen september en oktober, toen Nederland weer wat meer van het slot ging, merkten de touringcarbedrijven al dat het een uitdaging was om alle bussen de weg op te krijgen vanwege het chauffeurstekort. “En deze uitdaging zal in de toekomst door de vergrijzing alleen maar groter worden”, aldus Ziemerink. “Je hebt dan een bus, maar geen chauffeur. Dit terwijl er misschien een ander bedrijf is die wel een chauffeur heeft, maar waar alle bussen bezet zijn. Door samen te werken kan de chauffeur dan alsnog aan de slag.”

Persoonlijke aandacht

Om deze reden is de keuze gemaakt een wervingsdag te organiseren. Elk bedrijf neemt twee touringcars mee en een aantal personeelsleden die deelnemers kunnen informeren. Bovendien kan er een ritje worden gemaakt met een lesvoertuig. Uiteindelijk beslist de deelnemer zelf bij welk bedrijf hij of zij zich eventueel wil aansluiten, legt Ziemerink uit. “Dit ligt eraan waar een persoon vandaan komt en waar iemand het beste gevoel bij heeft. Ook wordt gekeken bij welk bedrijf de beschikbaarheid van een kandidaat aansluit. Het ene bedrijf heeft namelijk meer parttimers nodig en het andere bedrijf juist fulltimers.”

Er is plek voor 24 deelnemers, acht per touringcar. “Dit kunnen er ook meer worden, maar het liefst geven we iedereen persoonlijke aandacht. De eerste aanmeldingen zijn in ieder geval inmiddels binnen. Mocht de animo groter zijn dan de beschikbare plekken, organiseren we natuurlijk een extra dag.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Twentse touringcarbedrijven zoeken samen naar chauffeurs | TaxiPro
Interview

Twentse touringcarbedrijven zoeken samen naar chauffeurs

Vanwege het grote chauffeurstekort in de touringcarbranche, hebben zes Twentse touringcarbedrijven de handen ineen geslagen. Zij organiseren op zaterdag 22 januari samen met Agere Opleidingen een speciale chauffeurwervingsdag in Almelo. 

Het gaat om de bedrijven Brinker Personenvervoer, Brookhuis Busreizen, Schepers Tours, TCR Tours, Ter Beek Reizen en Ter Doest Touringcar. Het idee om gezamenlijk een wervingsdag te organiseren is vorig jaar in oktober ontstaan, toen de bedrijven met elkaar om tafel gingen. “We spraken over meer samenwerking met het oog op de toekomst”, vertelt Koen Ziemerink, manager busreizen bij Brookhuis. “De verwachting is namelijk dat er na versoepeling van de coronamaatregelen een tekort aan bussen zal zijn én aan chauffeurs. Het is belangrijk om elkaar dan te helpen.”

Afgelopen september en oktober, toen Nederland weer wat meer van het slot ging, merkten de touringcarbedrijven al dat het een uitdaging was om alle bussen de weg op te krijgen vanwege het chauffeurstekort. “En deze uitdaging zal in de toekomst door de vergrijzing alleen maar groter worden”, aldus Ziemerink. “Je hebt dan een bus, maar geen chauffeur. Dit terwijl er misschien een ander bedrijf is die wel een chauffeur heeft, maar waar alle bussen bezet zijn. Door samen te werken kan de chauffeur dan alsnog aan de slag.”

Persoonlijke aandacht

Om deze reden is de keuze gemaakt een wervingsdag te organiseren. Elk bedrijf neemt twee touringcars mee en een aantal personeelsleden die deelnemers kunnen informeren. Bovendien kan er een ritje worden gemaakt met een lesvoertuig. Uiteindelijk beslist de deelnemer zelf bij welk bedrijf hij of zij zich eventueel wil aansluiten, legt Ziemerink uit. “Dit ligt eraan waar een persoon vandaan komt en waar iemand het beste gevoel bij heeft. Ook wordt gekeken bij welk bedrijf de beschikbaarheid van een kandidaat aansluit. Het ene bedrijf heeft namelijk meer parttimers nodig en het andere bedrijf juist fulltimers.”

Er is plek voor 24 deelnemers, acht per touringcar. “Dit kunnen er ook meer worden, maar het liefst geven we iedereen persoonlijke aandacht. De eerste aanmeldingen zijn in ieder geval inmiddels binnen. Mocht de animo groter zijn dan de beschikbare plekken, organiseren we natuurlijk een extra dag.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.