Geld. Foto: iStock / darkojow

Taxibranche in top 3 van aanvragers Tegemoetkoming Vaste Lasten

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het vierde kwartaal van 2021 is door 68.111 ondernemers aangevraagd. Dit aantal is bijna dubbel zo hoog als in het derde kwartaal. De taxibranche staat in de top drie van aanvragers, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Ondernemers konden tot 11 februari een aanvraag doen voor de TVL voor het vierde kwartaal van 2021. Van de 68.111 aanvragers hebben er inmiddels 49.316 steun ontvangen. Momenteel gaat het al om ruim 570 miljoen euro aan tegemoetkoming.

De horecabranche voerde de boventoon met 16.690 aanvragen. Op plek twee staat de landbouw met 5.920 aanvragen. De taxibranche staat met 5.867 aanvragen op de derde plek. De RVO geeft aan dat restaurants, cafés en taxi’s bij bijna elke TVL-regeling in de top drie voorkomen.

Drempel om aanvraag te doen verlaagd

De drempel om de tegemoetkoming aan te vragen, werd op 21 december verlaagd van 30 naar 20 procent. Dit is gedaan omdat er nauwelijks tijd zat tussen de aankondiging van de lockdown en de ingang hiervan op zondag 19 december 2021. Ondernemers hadden hierdoor weinig kans om hun bedrijfsvoering tijdig aan te passen. Er waren uiteindelijk 9.693 ondernemers met een omzetverlies tussen de 20 en 30 procent die een aanvraag indienden.

Zodra de Europese Commissie de TVL voor het eerste kwartaal van 2022 goedkeurt, wordt deze regeling opengesteld. De omzetverliesgrens is dan weer 30 procent. Ondernemers kunnen kiezen uit twee referentieperiodes, namelijk het eerste kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxibranche in top 3 van aanvragers Tegemoetkoming Vaste Lasten | TaxiPro
Geld. Foto: iStock / darkojow

Taxibranche in top 3 van aanvragers Tegemoetkoming Vaste Lasten

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het vierde kwartaal van 2021 is door 68.111 ondernemers aangevraagd. Dit aantal is bijna dubbel zo hoog als in het derde kwartaal. De taxibranche staat in de top drie van aanvragers, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Ondernemers konden tot 11 februari een aanvraag doen voor de TVL voor het vierde kwartaal van 2021. Van de 68.111 aanvragers hebben er inmiddels 49.316 steun ontvangen. Momenteel gaat het al om ruim 570 miljoen euro aan tegemoetkoming.

De horecabranche voerde de boventoon met 16.690 aanvragen. Op plek twee staat de landbouw met 5.920 aanvragen. De taxibranche staat met 5.867 aanvragen op de derde plek. De RVO geeft aan dat restaurants, cafés en taxi’s bij bijna elke TVL-regeling in de top drie voorkomen.

Drempel om aanvraag te doen verlaagd

De drempel om de tegemoetkoming aan te vragen, werd op 21 december verlaagd van 30 naar 20 procent. Dit is gedaan omdat er nauwelijks tijd zat tussen de aankondiging van de lockdown en de ingang hiervan op zondag 19 december 2021. Ondernemers hadden hierdoor weinig kans om hun bedrijfsvoering tijdig aan te passen. Er waren uiteindelijk 9.693 ondernemers met een omzetverlies tussen de 20 en 30 procent die een aanvraag indienden.

Zodra de Europese Commissie de TVL voor het eerste kwartaal van 2022 goedkeurt, wordt deze regeling opengesteld. De omzetverliesgrens is dan weer 30 procent. Ondernemers kunnen kiezen uit twee referentieperiodes, namelijk het eerste kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.