Uber afbeelding ter illustratie
Interne systemen

Uber slachtoffer van hack, stelt onderzoek in

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/freestock-photos

Uber is mogelijk slachtoffer geworden van een grote hack op het interne systeem. Het Amerikaanse bedrijf doet inmiddels onderzoek naar een beveiligingsincident, na een melding dat zijn netwerk zou zijn gehackt. Door de hack moest het taxi- en maaltijdbezorgbedrijf verschillende interne communicatie- en technische systemen uitschakelen.

Volgens de krant The New York Times wist een hacker de berichtenapp Slack van een werknemer van Uber over te nemen en deze te gebruiken om een bericht naar andere werknemers te sturen, waarin werd aangekondigd dat het bedrijf een datalek heeft. De hacker wist later toegang te krijgen tot andere interne systemen en een expliciete foto te plaatsen op een interne informatiepagina voor medewerkers.

Uber liet in een reactie op Twitter weten contact te hebben opgenomen met de politie en met aanvullende informatie te komen zodra die beschikbaar is. De berichtenapp Slack werd donderdag door Uber offline gehaald nadat medewerkers het bericht van de hacker hadden ontvangen. Ook andere interne systemen waren ontoegankelijk.

IT-medewerker

Een persoon die de verantwoordelijkheid voor de hack heeft opgeëist, zei tegen de krant dat hij een sms had gestuurd naar een Uber-medewerker waarin hij beweerde een IT-medewerker van het bedrijf te zijn. De werknemer werd overgehaald om een wachtwoord te overhandigen waarmee de hacker toegang kon krijgen tot de systemen van Uber.

Slack zei in een verklaring tegen persbureau Reuters dat het bedrijf het incident aan het onderzoeken was en dat er geen bewijs was van een kwetsbaarheid die inherent is aan zijn platform. “Uber is een gewaardeerde klant en we zijn er om ze te helpen als ze ons nodig hebben”, aldus Slack.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Uber slachtoffer van hack, stelt onderzoek in | TaxiPro
Uber afbeelding ter illustratie
Interne systemen

Uber slachtoffer van hack, stelt onderzoek in

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/freestock-photos

Uber is mogelijk slachtoffer geworden van een grote hack op het interne systeem. Het Amerikaanse bedrijf doet inmiddels onderzoek naar een beveiligingsincident, na een melding dat zijn netwerk zou zijn gehackt. Door de hack moest het taxi- en maaltijdbezorgbedrijf verschillende interne communicatie- en technische systemen uitschakelen.

Volgens de krant The New York Times wist een hacker de berichtenapp Slack van een werknemer van Uber over te nemen en deze te gebruiken om een bericht naar andere werknemers te sturen, waarin werd aangekondigd dat het bedrijf een datalek heeft. De hacker wist later toegang te krijgen tot andere interne systemen en een expliciete foto te plaatsen op een interne informatiepagina voor medewerkers.

Uber liet in een reactie op Twitter weten contact te hebben opgenomen met de politie en met aanvullende informatie te komen zodra die beschikbaar is. De berichtenapp Slack werd donderdag door Uber offline gehaald nadat medewerkers het bericht van de hacker hadden ontvangen. Ook andere interne systemen waren ontoegankelijk.

IT-medewerker

Een persoon die de verantwoordelijkheid voor de hack heeft opgeëist, zei tegen de krant dat hij een sms had gestuurd naar een Uber-medewerker waarin hij beweerde een IT-medewerker van het bedrijf te zijn. De werknemer werd overgehaald om een wachtwoord te overhandigen waarmee de hacker toegang kon krijgen tot de systemen van Uber.

Slack zei in een verklaring tegen persbureau Reuters dat het bedrijf het incident aan het onderzoeken was en dat er geen bewijs was van een kwetsbaarheid die inherent is aan zijn platform. “Uber is een gewaardeerde klant en we zijn er om ze te helpen als ze ons nodig hebben”, aldus Slack.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.