ANP - Taxistandplaats Eindhoven
Overname

Van Gerwen Groep bezorgt Cibatax doorstart

Taxistandplaats bij Eindhoven Airport. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

Taxibrainport, dochterbedrijf van de Van Gerwen Groep in Zeeland, neemt het Eindhovense taxibedrijf Cibatax over. Dat bedrijf werd eerder deze maand voor de derde keer failliet verklaard. De overname vindt op woensdag 1 februari plaats.

Marco van Gerwen, directeur-eigenaar van de Van Gerwen Groep, laat weten trots te zijn om Cibatax een doorstart te mogen bezorgen. Hij wil naar eigen zeggen dan ook zo veel mogelijk werknemers van Cibatax overnemen en de vervoerscontracten voortzetten. “Cibatax zal zich bij Taxibrainport vooral gaan richten op het luxe, zakelijke vervoer”, zo schrijft Van Gerwen in een persbericht. “Het streven is dat alle afspraken voor ritten worden nagekomen en klanten zo min mogelijk merken van de overgang.”

Daarnaast wil Van Gerwen flinke stappen zetten op het gebied van verduurzaming. “Oudere dieselauto’s van
Cibatax worden dan ook niet overgenomen, maar zullen worden vervangen door elektrische voertuigen”, zo meldt het vervoersbedrijf uit Zeeland. Van Gerwen heeft inmiddels zo’n 25 elektrisch aangedreven taxi’s en bussen op de weg.

“Mooie club mensen”

Cibatax bleef de afgelopen dagen in bedrijf, omdat meteen na het faillissement zich al kandidaten meldden om het Eindhovense taxibedrijf over te nemen. Curator Matthijs Steenpoorte noemde het personeel van Cibatax eerder “een mooie club mensen met hart voor de zaak”. Steenpoorte is dan ook blij dat Cibatax een doorstart kan maken bij “een grote regionale speler”. “Taxibrainport/Van Gerwen Groep kent de markt en de marktomstandigheden”, aldus de curator.

Van Gerwen heeft zo’n 130 chauffeurs en medewerkers op anderen afdelingen in dienst. Het bedrijf rijdt
voor grote bedrijven in Zuidoost Brabant, is betrokken bij leerlingenvervoer, vervoer van cliënten
van zorginstellingen (zoals Severinus in Veldhoven) en regelt vervoer voor ouderen en mensen met een
beperking. Van Gerwen en Cibatax beschikken samen over een vloot van ruim 160 taxi’s. Samen maken
ze zo’n 6000 ritten per week. Onder Taxibrainport, een bv van Van Gerwen Groep, vallen onder meer Taxi Jansen, van de Oetelaar, Taxi Centrale Best, Hotax, Vervoersservice Van Gerwen en Luchthavenvervoer.nl en Interlux.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Van Gerwen Groep bezorgt Cibatax doorstart | TaxiPro
ANP - Taxistandplaats Eindhoven
Overname

Van Gerwen Groep bezorgt Cibatax doorstart

Taxistandplaats bij Eindhoven Airport. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

Taxibrainport, dochterbedrijf van de Van Gerwen Groep in Zeeland, neemt het Eindhovense taxibedrijf Cibatax over. Dat bedrijf werd eerder deze maand voor de derde keer failliet verklaard. De overname vindt op woensdag 1 februari plaats.

Marco van Gerwen, directeur-eigenaar van de Van Gerwen Groep, laat weten trots te zijn om Cibatax een doorstart te mogen bezorgen. Hij wil naar eigen zeggen dan ook zo veel mogelijk werknemers van Cibatax overnemen en de vervoerscontracten voortzetten. “Cibatax zal zich bij Taxibrainport vooral gaan richten op het luxe, zakelijke vervoer”, zo schrijft Van Gerwen in een persbericht. “Het streven is dat alle afspraken voor ritten worden nagekomen en klanten zo min mogelijk merken van de overgang.”

Daarnaast wil Van Gerwen flinke stappen zetten op het gebied van verduurzaming. “Oudere dieselauto’s van
Cibatax worden dan ook niet overgenomen, maar zullen worden vervangen door elektrische voertuigen”, zo meldt het vervoersbedrijf uit Zeeland. Van Gerwen heeft inmiddels zo’n 25 elektrisch aangedreven taxi’s en bussen op de weg.

“Mooie club mensen”

Cibatax bleef de afgelopen dagen in bedrijf, omdat meteen na het faillissement zich al kandidaten meldden om het Eindhovense taxibedrijf over te nemen. Curator Matthijs Steenpoorte noemde het personeel van Cibatax eerder “een mooie club mensen met hart voor de zaak”. Steenpoorte is dan ook blij dat Cibatax een doorstart kan maken bij “een grote regionale speler”. “Taxibrainport/Van Gerwen Groep kent de markt en de marktomstandigheden”, aldus de curator.

Van Gerwen heeft zo’n 130 chauffeurs en medewerkers op anderen afdelingen in dienst. Het bedrijf rijdt
voor grote bedrijven in Zuidoost Brabant, is betrokken bij leerlingenvervoer, vervoer van cliënten
van zorginstellingen (zoals Severinus in Veldhoven) en regelt vervoer voor ouderen en mensen met een
beperking. Van Gerwen en Cibatax beschikken samen over een vloot van ruim 160 taxi’s. Samen maken
ze zo’n 6000 ritten per week. Onder Taxibrainport, een bv van Van Gerwen Groep, vallen onder meer Taxi Jansen, van de Oetelaar, Taxi Centrale Best, Hotax, Vervoersservice Van Gerwen en Luchthavenvervoer.nl en Interlux.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.