Eindhoven Airport. Bron: iStock / amoklv

Zeven jaar cel geëist voor poging tot moord taxichauffeur

Eindhoven Airport. Bron: iStock / amoklv (onbeperkt gebruik)

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van zeven jaar geëist tegen de twintigjarige man die in februari een taxichauffeur neerstak. Dit gebeurde bij Eindhoven Airport. De chauffeur raakte gewond aan zijn hoofd en handen. 

De steekpartij vond eind februari plaats naast de vertrekhal van de luchthaven. De man stak de chauffeur uit het niets in zijn nek, handen en meermaals in zijn hoofd. In totaal raakte hij de taxibestuurder acht keer. De taxichauffeur kon de taxi snel verlaten omdat hij zijn autogordel niet om had, meldt het Eindhovens Dagblad. Omdat de marechaussee dichtbij was toen het incident plaatsvond, kon de man ook gauw worden opgepakt.

Met camerabeelden uit de taxi kon worden bevestigd dat de jonge man de dader was. Tijdens de zitting maandag in de rechtbank in Den Bosch gaf hij aan dat hij nog steeds niet weet waarom hij de taxichauffeur had gestoken. Eerst zei hij dat hij hem wilde laten schrikken en even later dat hij het plan had om een auto te stelen.

De beelden van de dasboardcamera toonden aan dat het gaat om een gruwelijk incident. De taxichauffeur, die tevens vader is van drie jonge kinderen, durft hierdoor zijn ‘droombaan’ ook niet meer uit te oefenen. Hij heeft PTSS en nog altijd last van de verwondingen.

Geen strafblad

De officier van justitie zag voldoende bewijs voor voorbedachte rade. Zo bleek dat hij een half uur voordat de taxi kwam op internet zoekvragen had ingetoetst als ‘steek met mes in nek’, op ‘gps Mercedes’ en had hij de route naar Polen opgezocht. Daarom werd er geoordeeld dat de man, die nog geen strafblad had, een stevige straf verdiend voor poging tot moord. Naast een celstraf van 7 jaar onvoorwaardelijk moet hij het slachtoffer ook in totaal 40.000 euro aan materiële en immateriële schade betalen.

Niet zelf de zoekacties gedaan

De dader zelf verklaarde tijdens de zitting dat zijn geheugen hem in de steek liet omdat het ‘al zeven maanden geleden’ was. Wel zei hij dat hij die avond onder invloed was van paddo’s en die ochtend een joint had gerookt. De officier stelde echter dat in ieder geval de paddo’s al uitgewerkt moesten zijn en een joint geen aanleiding kan zijn voor deze daad. Ook zijn verklaring dat de zoekacties niet door hemzelf waren uitgevoerd, werd niet als aannemelijk gezien.

De rechtbank doet op 18 oktober uitspraak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Zeven jaar cel geëist voor poging tot moord taxichauffeur | TaxiPro