Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Poolse man die taxichauffeur neerstak vervolgd voor poging tot moord

Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

De twintigjarige Pool die in februari in een taxi richting Eindhoven Airport de chauffeur uit het niets in zijn nek en meermaals in zijn hoofd stak, wordt vervolgd voor poging tot moord. Volgens de advocaat van de jonge Pool had hij ‘geen enkel kwaad’ in de zin. 

De man werd na een vluchtpoging ter plekke opgepakt door de marechaussee. Omdat de daad werd vastgelegd op de camera die aanwezig was in de taxi, kon er snel bevestigd worden dat hij de chauffeur had gestoken. De reden voor zijn daad blijft tot op de dag van vandaag daarentegen een raadsel, meldt het Eindhovens Dagblad.

Geestelijke stoornissen kon justitie niet vaststellen. Zelf gaf de verdachte aan dat de oorzaak ‘te veel gebruik’ was. Hier wordt echter niks over vermeld in het dossier. Op de procedurele zitting bood de verdachte zijn excuses veelvuldig aan. Naar de rechters, de officier, personeel en reizigers van Eindhoven Airport, de marechaussee en vooral richting het slachtoffer. Hij stelde niet te weten wat hij deed.

Blanco strafblad

De officier van justitie Hugo Storij had bij dit laatste zijn twijfels. Het ging namelijk om een flink mes en volgens hem zou de man goed weten wat de consequenties kunnen zijn van het van achteren aanvallen en in het hoofd steken van de chauffeur.

De advocaat pleitte voor een tijdelijke vrijlating van de verdachte, omdat hij een blanco strafblad heeft en geen gevaar voor herhaling zag. De rechtbank oordeelde echter anders. De zaak wordt als te ernstig gezien om hem achter de tralies vandaan te halen. De zaak komt in oktober inhoudelijk voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Poolse man die taxichauffeur neerstak vervolgd voor poging tot moord | TaxiPro
Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Poolse man die taxichauffeur neerstak vervolgd voor poging tot moord

Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

De twintigjarige Pool die in februari in een taxi richting Eindhoven Airport de chauffeur uit het niets in zijn nek en meermaals in zijn hoofd stak, wordt vervolgd voor poging tot moord. Volgens de advocaat van de jonge Pool had hij ‘geen enkel kwaad’ in de zin. 

De man werd na een vluchtpoging ter plekke opgepakt door de marechaussee. Omdat de daad werd vastgelegd op de camera die aanwezig was in de taxi, kon er snel bevestigd worden dat hij de chauffeur had gestoken. De reden voor zijn daad blijft tot op de dag van vandaag daarentegen een raadsel, meldt het Eindhovens Dagblad.

Geestelijke stoornissen kon justitie niet vaststellen. Zelf gaf de verdachte aan dat de oorzaak ‘te veel gebruik’ was. Hier wordt echter niks over vermeld in het dossier. Op de procedurele zitting bood de verdachte zijn excuses veelvuldig aan. Naar de rechters, de officier, personeel en reizigers van Eindhoven Airport, de marechaussee en vooral richting het slachtoffer. Hij stelde niet te weten wat hij deed.

Blanco strafblad

De officier van justitie Hugo Storij had bij dit laatste zijn twijfels. Het ging namelijk om een flink mes en volgens hem zou de man goed weten wat de consequenties kunnen zijn van het van achteren aanvallen en in het hoofd steken van de chauffeur.

De advocaat pleitte voor een tijdelijke vrijlating van de verdachte, omdat hij een blanco strafblad heeft en geen gevaar voor herhaling zag. De rechtbank oordeelde echter anders. De zaak wordt als te ernstig gezien om hem achter de tralies vandaan te halen. De zaak komt in oktober inhoudelijk voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.