Nieuwe Mercedes-Benz Tourismo beleeft wereldpremière

In Brussel heeft Mercedes-Benz de nieuwe versie van zijn succesvolle touringcar Tourismo voor het eerst aan de wereld laten zien. Er ging zo’n 400 miljoen euro zitten in de ontwikkeling van de Tourismo RHD, waarbij veiligheid, comfort en economische aspecten de belangrijkste uitgangspunten waren. De wereldpremière vond op maandag 19 juni plaats in de Brussels Expo voor het oog van de internationale pers en ook TaxiPro mocht er bij zijn.

Van de Tourismo zijn sinds zijn introductie, nu een kleine twintig jaar geleden, 26.000 exemplaren verkocht. Dat de rek er nog niet uit is, bewijst het feit dat er in 2016 nog zo’n 2.000 van deze touringcars werden afgenomen. Dat is goed voor een marktaandeel van 20 procent, meer dan enig ander model. Toch vond Mercedes-Benz het tijd worden voor het doorontwikkelen van de Tourismo, ook om het verkregen marktleiderschap in dit segment te behouden.

De Duitse fabrikant hoopt dat de nieuwe editie van de bekende touringcar nieuwe standaarden gaat zetten op verschillende gebieden. Dan gaat het om zaken als de efficiency van het brandstofverbruik, het comfort en de veiligheid van zowel reizigers als chauffeurs. Door het efficiente verbruik heeft de Tourismo volgens Mercedes-Benz een zo klein mogelijk Total Cost of Ownership. Dit totale kostenplaatje voor de aanschaf van een touringcar weegt zwaar mee in de overweging om die aankoop te doen.

Tekst loopt door onder de foto

Kleiner brandstofverbruik

Door verbeterde aerodynamica en het nieuwe design voor een lichter chassis neemt het brandstofverbruik met 4,5 procent af ten opzichte van de ‘oude’ Tourismo, en met de OM 470-motor kan dat zelfs oplopen tot 7 procent. Opties als Predictive Powertrain Control en Eco Driver Feedback maken zelfs een nog kleiner brandstofverbruik mogelijk. Ook de uitstoot van het voertuig loopt door dit alles terug ten opzichte van zijn voorganger.

De Mercedes-Benz Tourismo wil daarnaast het veiligste voertuig in zijn klasse zijn, stelt de producent. De bus is onder meer voorzien van remassistentie en een stophulp voor situaties waarin veel opgetrokken en afgeremd wordt, maar er is ook voorzien in Attention Assist: mocht de aandacht van de chauffeur even verslappen, dan wordt daar snel op gewezen. Als het ondanks dit alles toch tot een ongeval komt, moet de Front Collision Guard de chauffeur en bijrijder extra bescherming bieden.

Tekst loopt door onder de foto

Keuzes voor het interieur

Verder moet het natuurlijk prettig zijn om in een touringcar te rijden en vervoerd te worden. De nieuwe Tourismo RHD is beschikbaar in vier modellen in drie verschillende lengtes, waarbij ook nog eens kan worden gekozen uit twee verschillende typen cockpits. Zo heeft de Comfort Plus-cockpit onder meer een Coach Mutimedia System, waarbij alles op het gebied van entertainment en communicatie binnen handbereik is.

Qua interieur is er van alles mogelijk met de Tourismo RHD, zo belooft Mercedes-Benz. Er kan gekozen worden uit een breed palet aan patronen en materialen voor de vloerbedekking, stoelbekleding, zijpanelen, gordijnen, onderkant van de bagagerekken en het plafond. De in het voertuig aanwezige keuken en airconditioning moeten het comfort naar een nog hoger plan helpen tillen, en dankzij wifi is men altijd bereikbaar voor en verbonden met de rest van de wereld.

Tekst loopt door onder de foto

‘Echte allrounder’

Volgens Mercedes-Benz is de Tourismo RHD een allround touringcar die aan alle mogelijke behoeftes van klanten voldoet. Harmut Schick van Mercedes-Benz: “De nieuwe Tourismo is een echte allrounder. Of hij nu wordt ingezet als shuttledienst, voor charters of voor lange afstanden: hij biedt klanten en nog breder palet aan toepassingen dan voorheen. Dat geldt met name voor de alsmaar groeiende Europese markt voor busreizen over lange afstanden. Met name in dit segment kunnen touringcarbedrijven steeds meer rekenen op grote operationele variëteit en flexibiliteit.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Nieuwe Mercedes-Benz Tourismo beleeft wereldpremière”

Mark X|25.06.17|22:21

Ga nou eerst die anderen groten bussen en vrachtauto’s schoonmaken!! Golf schandaal is er niks bij,…

Nieuwe Mercedes-Benz Tourismo beleeft wereldpremière | TaxiPro

Nieuwe Mercedes-Benz Tourismo beleeft wereldpremière

In Brussel heeft Mercedes-Benz de nieuwe versie van zijn succesvolle touringcar Tourismo voor het eerst aan de wereld laten zien. Er ging zo’n 400 miljoen euro zitten in de ontwikkeling van de Tourismo RHD, waarbij veiligheid, comfort en economische aspecten de belangrijkste uitgangspunten waren. De wereldpremière vond op maandag 19 juni plaats in de Brussels Expo voor het oog van de internationale pers en ook TaxiPro mocht er bij zijn.

Van de Tourismo zijn sinds zijn introductie, nu een kleine twintig jaar geleden, 26.000 exemplaren verkocht. Dat de rek er nog niet uit is, bewijst het feit dat er in 2016 nog zo’n 2.000 van deze touringcars werden afgenomen. Dat is goed voor een marktaandeel van 20 procent, meer dan enig ander model. Toch vond Mercedes-Benz het tijd worden voor het doorontwikkelen van de Tourismo, ook om het verkregen marktleiderschap in dit segment te behouden.

De Duitse fabrikant hoopt dat de nieuwe editie van de bekende touringcar nieuwe standaarden gaat zetten op verschillende gebieden. Dan gaat het om zaken als de efficiency van het brandstofverbruik, het comfort en de veiligheid van zowel reizigers als chauffeurs. Door het efficiente verbruik heeft de Tourismo volgens Mercedes-Benz een zo klein mogelijk Total Cost of Ownership. Dit totale kostenplaatje voor de aanschaf van een touringcar weegt zwaar mee in de overweging om die aankoop te doen.

Tekst loopt door onder de foto

Kleiner brandstofverbruik

Door verbeterde aerodynamica en het nieuwe design voor een lichter chassis neemt het brandstofverbruik met 4,5 procent af ten opzichte van de ‘oude’ Tourismo, en met de OM 470-motor kan dat zelfs oplopen tot 7 procent. Opties als Predictive Powertrain Control en Eco Driver Feedback maken zelfs een nog kleiner brandstofverbruik mogelijk. Ook de uitstoot van het voertuig loopt door dit alles terug ten opzichte van zijn voorganger.

De Mercedes-Benz Tourismo wil daarnaast het veiligste voertuig in zijn klasse zijn, stelt de producent. De bus is onder meer voorzien van remassistentie en een stophulp voor situaties waarin veel opgetrokken en afgeremd wordt, maar er is ook voorzien in Attention Assist: mocht de aandacht van de chauffeur even verslappen, dan wordt daar snel op gewezen. Als het ondanks dit alles toch tot een ongeval komt, moet de Front Collision Guard de chauffeur en bijrijder extra bescherming bieden.

Tekst loopt door onder de foto

Keuzes voor het interieur

Verder moet het natuurlijk prettig zijn om in een touringcar te rijden en vervoerd te worden. De nieuwe Tourismo RHD is beschikbaar in vier modellen in drie verschillende lengtes, waarbij ook nog eens kan worden gekozen uit twee verschillende typen cockpits. Zo heeft de Comfort Plus-cockpit onder meer een Coach Mutimedia System, waarbij alles op het gebied van entertainment en communicatie binnen handbereik is.

Qua interieur is er van alles mogelijk met de Tourismo RHD, zo belooft Mercedes-Benz. Er kan gekozen worden uit een breed palet aan patronen en materialen voor de vloerbedekking, stoelbekleding, zijpanelen, gordijnen, onderkant van de bagagerekken en het plafond. De in het voertuig aanwezige keuken en airconditioning moeten het comfort naar een nog hoger plan helpen tillen, en dankzij wifi is men altijd bereikbaar voor en verbonden met de rest van de wereld.

Tekst loopt door onder de foto

‘Echte allrounder’

Volgens Mercedes-Benz is de Tourismo RHD een allround touringcar die aan alle mogelijke behoeftes van klanten voldoet. Harmut Schick van Mercedes-Benz: “De nieuwe Tourismo is een echte allrounder. Of hij nu wordt ingezet als shuttledienst, voor charters of voor lange afstanden: hij biedt klanten en nog breder palet aan toepassingen dan voorheen. Dat geldt met name voor de alsmaar groeiende Europese markt voor busreizen over lange afstanden. Met name in dit segment kunnen touringcarbedrijven steeds meer rekenen op grote operationele variëteit en flexibiliteit.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Nieuwe Mercedes-Benz Tourismo beleeft wereldpremière”

Mark X|25.06.17|22:21

Ga nou eerst die anderen groten bussen en vrachtauto’s schoonmaken!! Golf schandaal is er niks bij,…