taxi, standplaats

Honderden handtekeningen voor taxistandplaats Almere

ALMERE – De Almeerse straattaxichauffeurs hebben honderden handtekeningen verzameld om een fatsoenlijke standplaats te krijgen in het centrum van Almere.

Vrijdagmiddag krijgen de chauffeurs de gelegenheid hun protest kracht bij te zetten en de handtekeningenlijst te overhandigen aan de verantwoordelijke wethouder. In totaal hebben twintig taxibedrijven hun handtekening gezet.

De gemeente heeft langs de huidige opstelplek een parkeerverbod ingesteld en dwingt de chauffeurs om in een achterafstraatje te wachten op hun klanten. Die plaats is volgens de taxichauffeurs veel te klein voor het aantal taxi’s dat nodig is om het uitgaanspubliek veilig naar huis te kunnen brengen.

Het parkeerverbod zou afgelopen weekend strikt gehandhaafd worden door de gemeente, maar dat is niet gebeurd. Inmiddels heeft de politieke partij Trots om opheldering gevraagd over de kwestie aan de wethouder.

Lees ook: Protest taxichauffeurs Almere tegen beleid standplaatsen

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.