taxi, taxichauffeur

Weer meerdere overvallen op taxichauffeurs in Arnhem

ARNHEM – Er lijkt geen einde te komen aan de reeks overvallen op taxichauffeurs in Arnhem. Op de Catharijnestraat in Arnhem werd vrijdagavond weer een taxichauffeur beroofd.

Volgens de 40-jarige chauffeur had hij rond 18.20 uur van het Nieuwe Plein een klant meegenomen. De klant wilde naar de Catharijnestraat. Daar trok hij een mes en bedreigde de chauffeur. Hij ging er met een geldbedrag vandoor in de richting van de Kappelstraat.

Overval

Het is de zoveelste overval op een taxichauffeur in Arnhem in korte tijd. Donderdagavond nog werd een chauffeur op de Jachthoornlaan het slachtoffer. De mannen reden mee in de taxi. Een van hen trok op de Jachthoornlaan een vuurwapen, bedreigde de chauffeur en eiste geld. De taxichauffeur zag kans uit te stappen en na een korte schermutseling te vluchten. De daders gingen er zonder buit vandoor.

De overvaller zou een lichtgetinte man zijn met zwart haar van ongeveer 1.80 – 1.90 meter lang. Hij droeg een blauwe spijkerbroek met zwarte jas en had een kleine zwarte sporttas bij zich. Getuigen kunnen zich melden bij de politie.

Camera’s

Het taxibedrijf Linsen in Driel, dat nu voor de tweede keer het slachtoffer is, gaat camera’s in de taxi ophangen. Verder wordt pinnen in de taxi mogelijk en zullen chauffeurs vaker hun geld op het hoofdkantoor afleveren.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.