taxi, taxistandplaats, station

Video: Ook keurmerk voor taxi’s Eindhoven met Carnaval

EINDHOVEN – Na Den Bosch hebben nu ook Eindhovense taxi’s een eigen logo met Carnaval. In totaal 375 taxi’s van ruim negentig bedrijven rijden vanaf vrijdag in Eindhoven rond als ‘Lampetaxi’.

Tijdens carnaval zijn traditioneel veel snorders en bedrijfjes uit de Randstad in Eindhoven actief.

Taxichauffeur

Het logo moet gebruikers van de taxi tijdens carnaval in Eindhoven duidelijk maken dat ze met een taxichauffeur uit de regio te maken hebben.

Vanaf volgend jaar mogen de taxistandplaatsen uitsluitend gebruikt worden door deze taxi’s. Het was juridisch niet haalbaar om dat voor dit jaar op tijd geregeld te krijgen.

IVW

De Lampetaxi in Lampegat tijdens carnaval is een initiatief van de taxibedrijven die in de Kwaliteitskring Taxi Eindhoven zijn vertegenwoordigd. Ze hebben dit samen met de gemeente, politie, Stadstoezicht en Inspectie Verkeer en Waterstaat opgezet.

De branche ziet het als een opstap naar een eigen Eindhovens keurmerk zoals Den Bosch dat sinds kort heeft, zo meldt ED.nl. Den Bosch begon twee jaar terug ook met de Oeteltaxi met carnaval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.