Volkswagen Jetta

Eindhoven: Zwarte taxi gevaar voor veiligheid burger

EINDHOVEN – Het aanbod en gebruik van zwarte taxi’s levert een reeël gevaar op voor de veiligheid van burgers. Dat antwoordt het Eindhovens college van B en W op raadsvragen van het CDA.

Grootste probleem van de zogenaamde illegale snorders is dat deze zwarte taxi’s niet worden gecontroleerd op wettelijke eisen waaraan chauffeurs en voertuigen moeten voldoen.

Illegale taxi

Reden voor de raadsvragen is geluiden dat het aantal illegale taxi’s in Eindhoven steeds verder toeneemt. 
Het fenomeen is echter lastig te bestrijden omdat de chauffeur op heterdaad betrapt moet worden als een klant bij hem afrekent. De politie controleert wel op zwarte taxi’s.

Het college van B en W wil volgens voorlopig geen Eindhovens keurmerk, zoals met carnaval de Lampetaxi, instellen voor taxibedrijven die aan alle wettelijke eisen voldoen. Dit vanwege de kosten die dat met zich meebrengt, zo meldt Omroep Brabant.

Eindhoven is wel een van de gemeenten die straks de TTO in kan gaan voeren.

Lees ook: Video: Ook keurmerk voor taxi’s Eindhoven met Carnaval

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Eindhoven: Zwarte taxi gevaar voor veiligheid burger”

ron rocatax|10.06.11|17:50

Ik ben dus bijna 11 jaat taxichauffeur in Eindhoven en inderdaad neemt het aantal zwarte taxi’s toe.De politie moet gewoon als ze klanten zien in een illegale taxi de chauffeur apart uithoren en de klanten individueel.Als hij beweert dat het zijn familie is of zijn kennissen dan zal hij hun namen en evt.adressen ook wel weten.Is er geen match dan gelijk voertuig in beslag nemen en vette boete uitschrijven.In Amsterdam,Tilburg en Masstricht worden de zwarte taxi’s wel beboet.En Eindhoven???

Taxi Lichtstad|11.06.11|09:58

Al meerdere malen geven wij als chauffeurs aan de gemeente Eindhoven en politie kentekens en tips waar ze rijden door, het antwoord van de politie is simpel: heeft geen prioriteit! Prioriteit ligt bij iedereen naaien die 5 km te hard rijdt, maar het feit dat de taxiwereld moord en brand schreeuwt dat het helemaal mis gaat en er bedrijven failliet gaat boeit ze niets. Ik heb altijd veel respect voor de politie gehad, maar in de jaren dat ik nu taxi rij is dat tot ver in de min gezakt.

Taxi Lichtstad|11.06.11|09:59

Sorry voor de meerdere spelfouten in het bericht hierboven, was met 2 dingen tegelijk bezig en daar ben ik blijkbaar niet zo goed in.

branco|26.02.12|16:00

De taxi prijzen slaan nergens op. waarom denk je dat vele mensen een zwarte taxi nemen? uit de redenatie dat een gewone taxi bijna onbetaalbaar begint te worden, alle taxi chauffeurs die zonder de meter rijden licht elke burger op om zo zijn fooi te crieeren. Omdat de burgers tegenwoordig weinig fooi geven. Waarom 60 euro betalen als 30 euro net zo handig is, meeste zwarte taxi zijn grostes deel EX-Taxi chauffeurs. Die gewoon een chauffeurspas hebben, en ooit bij een bedrijf gereden hebben ;)