Griekenland, taxichauffeur, taxi, staking, Athene

Taxichauffeurs Athene staken tegen liberalisering taximarkt

GRIEKENLAND – Honderden taxichauffeurs in Athene zijn maandagmorgen in staking gegaan tegen liberalisering van de taximarkt. In de toekomst is het niet langer nodig om een dure licentie te kopen om taxichauffeur te worden, tot frustratie van de mensen die nu in de branche werkzaam zijn.

De staking zal twee dagen duren. De Chauffeurs blokkeren met hun voertuigen de luchthaven en de haven van de Griekse hoofdstad, waardoor vooral toeristen in de problemen raken.

Taxivergunning

De situatie is vergelijkbaar met Nederland zo’n tien jaar geleden. Ook Nederlandse taxichauffeurs hebben bij de liberalisering van de taximarkt forse verliezen geleden op taxivergunningen. Deze papiertjes waren plotsklaps niets meer waard omdat volgens de nieuwe taxiwet toen vrijwel iedereen voortaan een taxibedrijf kon beginnen.

Door de staking in Griekenland komen vooral toeristen in de problemen. Hun is geadviseerd het openbaar vervoer te gebruiken. Ook in de havenstad Piraeus staken de taxichauffeurs.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.