openbaar vervoer, ov, actie, staking

Staking OV zondag van de baan, normaal rooster voor taxi’s

DEN HAAG – De 24 uursstaking in het openbaar vervoer in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam gaat zondag definitief niet door. Taxibedrijven kunnen dus hun normale dienstrooster aanhouden. De vakbond was zowel maandag als woensdag in overleg met de minister en heeft inmiddels ook een derde afspraak voor vrijdag gepland.

Vakbond Abvakabo had de staking aangekondigd uit onvrede over de aangekondigde bezuinigingen in het ov.

Acties

”Zolang we in gesprek zijn, gaan we geen acties voorbereiden”, aldus vakbondsman Eric Vermeulen tegen het ANP. Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek vrijdag besluit de vakbond of de 24 uursstaking al dan niet op een ander moment zal plaatsvinden.

Ov-medewerkers in de grote steden kwamen dit jaar al een paar keer in actie tegen de plannen van Schultz. Zij wil bezuinigingen en het ov verplicht aanbesteden.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.