Amsterdam, Leidseplein, taxistandplaats

Extra toezicht taxistandplaats Leidseplein, geen verhuizing

De taxistandplaats op het Leidseplein wordt definitief pas medio 2015 na de grote herinrichting van het plein verplaatst. Dat betekent dat de tijdelijke verhuizing naar de Leidsebrug op vrijdag- en zaterdagavond definitief van de baan is. Wel komt er voortaan ook toezicht op donderdagavond.

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Centrum vindt de kosten van 369.000 euro voor de verplaatsing te hoog.

Taxistandplaats

Bewoners ervoeren de afgelopen jaren erg veel overlast vanwege de chaotische situatie rond de taxistandplaats. Vooral het nachtelijke getoeter, dat ontstaat door de grote toestroom van taxi’s die het overige verkeer ophouden, zorgt voor een hoop irritatie onder de bewoners.

In plaats van verplaatsing worden er nu maatregelen genomen om de verkeerscirculatie te verbeteren. Ook wordt het toezicht op de standplaats per direct uitgebreid naar de donderdagavond. Op vrijdag- en zaterdagavond was er reeds toezicht, wat leidde tot minder overlast.

Hoeveelheid taxi’s

De politie gaat ook extra letten op taxi-overtredingen. Hierbij wil de politie gebruik gaan maken van camerabeelden bij het beboeten van overtredingen.  

Als bovenstaande maatregelen niet genoeg blijken te zijn, kunnen extra maatregelen worden genomen om de hoeveelheid taxi’s richting het Leidseplein te reguleren, meldt AT5.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Extra toezicht taxistandplaats Leidseplein, geen verhuizing”

lexie|10.02.12|22:21

Niet zeuren Amsterdam, jullie wilden er taxi’s bij en hebben jullie ook gekregen.
Nog steeds wil men niks weten van een capaciteitsbeleid, op je eigen blaren zitten dus.!

Ruud|16.02.12|12:06

Gweldig idee om er een batterij toezichthouders er op los te laten.
Goed voor de werkgelegenheid maar zal verder wel bij spierballentaal blijven gelet op de nog steeds weelderig tierende anarchie op het centraal station. Af en toe een pcv voor de buhne.
De enige oplossiing is keihard optreden en direct bekeuren. Geef de standplaats weer terug aan de goedwillende chauffeurs.

JohnJanos|16.02.12|12:34

Er moet toezicht??? worden gehouden… Dat blijkt maar weer dat het overgrote deel van de chauffeurs een stelletje proleten zonder beroepsethiek zijn. Men snapt klaarblijk niet dat men hier harder door moet werken, want de kosten voor dit toezicht betalen we zelf…

Ruud|16.02.12|14:12

Beste JohnJanos,

Mbt meer toezichthouders…….
Je hebt het niet helemaal begrepen kennelijk…..
Dit was dus sarcasme op een nette manier.

Jamal|16.02.12|14:51

Het leed is geleden de rotte appels zitten nou eenmaal al in de molen en strenge eisen voor de nieuwe lichting is een pleister op de wond. Controles zie ik zelden nog.
De goedwillende chauffeurs en de klanten weten het allemaal niet meer, de tarieven die zo vaak aangepast worden en regels zoals o.a. trambaan ontheffing e.d. die steeds een draai krijgen.
Of je nou taxi chauffeur bent of een bankier je zoekt de grenzen van wat wel/niet kan/mag. De politiek heeft hier achterovergeleund afwachtend g