boete, bekeuring, politie

Maar liefst 49 boetes bij controle straattaxi Eindhoven

De Eindhovense straattaxibranche heeft een slechte beurt gemaakt afgelopen weekend. Bij een grote controle zijn zaterdagnacht maar liefst 49 boetes uitgeschreven. In totaal werden 52 taxi’s gecontroleerd. Eén van de taxi’s was technisch in zo’n slechte staat, dat de chauffeur niet verder mocht rijden. Verder werden vier snorders opgepakt.

De overige bekeuringen werden onder meer gegeven voor onvolledige administratie, het rijden op de busbaan, gladde banden en onverzekerd rijden.

Technische gebreken

Van de gecontroleerde taxi’s bleken maar liefst 21 wagens technische gebreken te hebben. Bij zes van die taxi’s waren de problemen zo groot dat het kentekenbewijs werd ingevorderd. Eentje werd dus direct van de weg gehaald, de vijf andere moeten opnieuw gecontroleerd worden door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Er werd van middernacht tot half twee ’s ochtends gecontroleerd aan de noord- en zuidzijde van het Centraal Station. Daarna werd tot vier uur ’s ochtends aan de Mathildelaan gecontroleerd.

ILT

De actie was georganiseerd door de gemeente Eindhoven in samenwerking met de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Rijksdienst voor Wegverkeer en de Belastingdienst.

De kwaliteit van het straattaxivervoer in Eindhoven laat al lange tijd te wensen over. “Het is duidelijk dat in de taxibranche forse verbeteringen noodzakelijk zijn. De kwaliteit van sommige taxi’s is dermate slecht dat dergelijke controles in de toekomst noodzakelijk blijven”, zegt wethouder Staf Depla van Handhaving op Omroep Brabant.

Controle

Afgelopen juni werd bij een dergelijke controle geconstateerd dat ruim zestig procent van alle taxi’s die die nacht waren gecontroleerd niet in orde waren.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Maar liefst 49 boetes bij controle straattaxi Eindhoven”

Pierre van Aert|30.09.13|19:48

Verbaasd mij niets, wie zijn ogen openhoudt, die kan zo al zien, dat er heel veel mis is daar. Verbaasd mij alleen dat ze zolang door hebben kunnen rijden.