Rechtbank

Nijmeegse taxichauffeur veroordeeld voor mishandeling

Bron: utah778 via iStock (vrij te gebruiken)

Een 62-jarige taxichauffeur uit Nijmegen is door de rechtbank Gelderland veroordeeld voor mishandeling. Bij een conflict belandde het slachtoffer op de motorkap van de taxi en werd hij vervolgens meegesleurd. De chauffeur kreeg een taakstraf van 80 uur opgelegd.

De man had in zijn functie als taxichauffeur een conflict met iemand over de sticker op de voorruit van zijn taxi. Toen het slachtoffer deze sticker er af wilde trekken, is de Nijmegenaar met zijn taxi weggereden op zo’n manier dat het slachtoffer op de motorkap belandde en met de auto werd meegesleurd.

Schadevergoeding voor slachtoffer

Voor deze actie kreeg de taxichauffeur dus een taakstraf van 80 uur opgelegd. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 600 euro aan het slachtoffer betalen. Overigens had de straf nog hoger kunnen uitvallen. De taxichauffeur werd namelijk vrijgesproken van wat hem primair ten laste was gelegd: een poging tot zware mishandeling. Voor zware mishandeling wordt doorgaans een onvoorwaardelijke celstraf opgelegd, maar die zware mishandeling is hier dus niet bewezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.