Aankomstpassage Schiphol
Koepelstraat

Nieuwe locatie voor taxi’s Uber en Bolt op Schiphol

De nieuwe aankomstpassage bevindt zich aan de Koepelstraat. Foto: Schiphol/Roger Cremers

Reizigers die van of naar Schiphol reizen via een taxi-app zoals Uber en Bolt, kunnen zich sinds deze week laten ophalen op een nieuwe locatie dichtbij de terminal. Ook de crew van luchtvaartmaatschappijen kan gebruikmaken van deze nieuwe locatie aan de Koepelstraat. 

De nieuwe ophaallocatie bevindt zich op vijf minuten lopen van Schiphol Plaza. Alleen taxichauffeurs die beschikken over een geldige voertuigpas hebben toegang tot de nieuwe locatie, die volgens de luchthaven makkelijk te vinden is dankzij de borden vanaf de aankomsthal. “De nieuwe locatie is deze week geopend. Vooralsnog hebben we goede geluiden ontvangen”, zegt een woordvoerder tegenover deze site.

De nieuwe ophaallocatie voor platformchauffeurs maakt onderdel uit van een groter project: Multimodale Knoop Schiphol (MKS). “We zien dat verschillende vervoersvormen steeds meer samen komen”, legt de woordvoerder uit. “De ruimte rondom Schiphol Plaza is beperkt en ook het aantal reizigers is flink toegenomen. Daarom zijn we momenteel bezig met een herinrichting.”

Touringcars

Onderdeel hiervan is dat na de zomer ook touringcars gebruik gaan maken van de nieuwe locatie aan de Koepelstraat. Volgens de luchthaven is er een bepaalde indeling gemaakt, zodat touringcars en taxi’s elkaar niet in de weg zitten. “Iedereen heeft zijn eigen gedeelte. Zo staan de taxi’s op E1 tot en met E6. Het crewvervoer maakt gebruik van de halteplaatsen F1 tot en met F6. Daar is rekening mee gehouden. Deze nieuwe locatie moet voor iedereen een fijne plek zijn.”

Voor reguliere taxi’s verandert er niks. Zij behouden hun eigen plek, vlak voor het treinstation. Ook voor reizigers heeft de verandering geen consequenties. Degenen die zich wil laten wegbrengen of ophalen door familie of vrienden, kunnen gebruik blijven maken van de kiss-and-ride en parkeergarage P1.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.