ANP - Taxistandplaats Schiphol
2026

Schiphol werkt aan zero-emissiezone: ‘Geldt voor alle voertuigen met blauw kenteken’

De officiële taxi-standplaats op luchthaven Schiphol. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

Schiphol werkt aan grote een zero-emissiezone voor al het taxivervoer. Dat schrijft de luchthaven in een brief, gericht aan verschillende taxibedrijven- en chauffeurs, dat in handen is van TaxiPro. Vanaf 2026 mogen in de nog te creëren zero-emissiezone alleen uitstootvrije taxi’s rijden.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Schiphol werkt aan zero-emissiezone: ‘Geldt voor alle voertuigen met blauw kenteken’”

Peter Vriens|23.06.23|14:36

Ok, zero emissie,
Dan mogen er ook alleen nog zero emissie vliegtuigen boven mijn huis vliegen.

Ron Martens|27.06.23|14:08

Taxichauffeurtje pesten is de landelijke norm aan het worden

Kevin Wormerveer|30.06.23|15:36

Kom toch eens met zijn allen in verzet.. Verenig u, en zorg ervoor dat er gewoon een paar weken lang geen taxi te vinden is op Schiphol. Het is toch belachelijk, zoveel kosten die je moet maken om maar bij Schiphol te mogen blijven komen. Zelfde geld voor het WMO vervoer, blijven maar contracten met belachelijke eisen ondertekenen. Jahoor, wij leasen wel even 200 nieuwe ev’s idioten.. En de chauffeurs krijgen 11,50 bruto per uur, verder NIKS.

Schiphol werkt aan zero-emissiezone: ‘Geldt voor alle voertuigen met blauw kenteken’ | TaxiPro
ANP - Taxistandplaats Schiphol
2026

Schiphol werkt aan zero-emissiezone: ‘Geldt voor alle voertuigen met blauw kenteken’

De officiële taxi-standplaats op luchthaven Schiphol. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Harold Versteeg

Schiphol werkt aan grote een zero-emissiezone voor al het taxivervoer. Dat schrijft de luchthaven in een brief, gericht aan verschillende taxibedrijven- en chauffeurs, dat in handen is van TaxiPro. Vanaf 2026 mogen in de nog te creëren zero-emissiezone alleen uitstootvrije taxi’s rijden.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.