Grote taxicontrole in Amsterdam
72 processen-verbaal

Vijf taxi’s aangehouden tijdens grote controle Schiphol

De politie hield tijdens de taxicontrole vijf taxichauffeurs aan. Foto: Politie Eenheid Amsterdam

De politie heeft vorige week woensdag een grote taxicontrole gehouden. Tijdens de controle nabij de rijksweg A4, werden zo’n 130 taxi’s gecontroleerd. In totaal zijn er vijf taxichauffeurs aangehouden en werden er 72 processen-verbaal opgelegd.

De controle richtte zich op taxi’s die mensen tussen Amsterdam en Schiphol vervoerden. De politie werkte tijdens deze controle nauw samen met handhavers van de gemeente en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Daarnaast waren ook de KMAR, RDW, UWV en GGD bij de grootschalige controle betrokken.

De processen-verbaal werden voor verschillende zaken opgelegd, zoals voor het rijden zonder geldige chauffeurskaart of met een geschorste chauffeurskaart. Andere chauffeurs hielden geen ritadministratie bij of bleken niet ingelogd te zijn met hun chauffeurskaart. De controle leidde tot vijf aanhoudingen. Vier chauffeurs werden aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs en één bestuurder voor illegaal taxivervoer (snorder).

Volgens de Amsterdamse politie vond de controle plaats om malafide taxichauffeurs in beeld te krijgen. De taxichauffeurs en/of taxibedrijven werden integraal onderzocht en zo nodig aangepakt. Daarnaast werd ook de technische staat van de taxivoertuigen gecontroleerd. Iedere chauffeur werd gecontroleerd op rijden onder invloed door middel van een alcohol- en drugstest. De UWV was aanwezig om te controleren op uitkeringsfraude.

Gladde banden

Ook het RDW was aanwezig. Zij controleerde taxivoertuigen op hun technische staat. Daarbij stuitten de controleurs op onder andere acht gladde en twee versleten banden. Ook bleken meerdere voertuigen technische gebreken te hebben, zoals defecte verlichting. Zeven chauffeurs liepen tegen de lamp, omdat ze een uitkering bleken te hebben en hun werkzaamheden als taxichauffeur niet hadden opgegeven. Verder zijn er nog diverse bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen.

De politie verwacht dat er komende tijd vaker controles op taxichauffeurs zullen plaatsvinden. “De overheid wil daarmee een duidelijk en krachtig signaal afgeven: in Amsterdam is geen plaats voor malafide taxichauffeurs”, aldus de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Vijf taxi’s aangehouden tijdens grote controle Schiphol”

Jan de Waal|05.09.22|17:46

Vijf taxi”s aangehouden ??? Staan die nu in een cel??? En Amsterdam heeft geen plaats voor malafide taxichauffeurs welke stad of gemeente wel ??? De overheid wil daarmee een signaal afgeven ha ha ha wat een amateurs zeg daar staan ze dan met 40 man machtsvertoon ,net zoals ze op Schiphol staan bij vertrek 3 en een baan afsluiten als er al geen doorkomen aan is vanwege extreme drukte ,ILT inpakken en weg ermee !

Ineke van Lieshout|05.09.22|21:54

Hoeveel chauffeurs van uber

Vijf taxi’s aangehouden tijdens grote controle Schiphol | TaxiPro
Grote taxicontrole in Amsterdam
72 processen-verbaal

Vijf taxi’s aangehouden tijdens grote controle Schiphol

De politie hield tijdens de taxicontrole vijf taxichauffeurs aan. Foto: Politie Eenheid Amsterdam

De politie heeft vorige week woensdag een grote taxicontrole gehouden. Tijdens de controle nabij de rijksweg A4, werden zo’n 130 taxi’s gecontroleerd. In totaal zijn er vijf taxichauffeurs aangehouden en werden er 72 processen-verbaal opgelegd.

De controle richtte zich op taxi’s die mensen tussen Amsterdam en Schiphol vervoerden. De politie werkte tijdens deze controle nauw samen met handhavers van de gemeente en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Daarnaast waren ook de KMAR, RDW, UWV en GGD bij de grootschalige controle betrokken.

De processen-verbaal werden voor verschillende zaken opgelegd, zoals voor het rijden zonder geldige chauffeurskaart of met een geschorste chauffeurskaart. Andere chauffeurs hielden geen ritadministratie bij of bleken niet ingelogd te zijn met hun chauffeurskaart. De controle leidde tot vijf aanhoudingen. Vier chauffeurs werden aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs en één bestuurder voor illegaal taxivervoer (snorder).

Volgens de Amsterdamse politie vond de controle plaats om malafide taxichauffeurs in beeld te krijgen. De taxichauffeurs en/of taxibedrijven werden integraal onderzocht en zo nodig aangepakt. Daarnaast werd ook de technische staat van de taxivoertuigen gecontroleerd. Iedere chauffeur werd gecontroleerd op rijden onder invloed door middel van een alcohol- en drugstest. De UWV was aanwezig om te controleren op uitkeringsfraude.

Gladde banden

Ook het RDW was aanwezig. Zij controleerde taxivoertuigen op hun technische staat. Daarbij stuitten de controleurs op onder andere acht gladde en twee versleten banden. Ook bleken meerdere voertuigen technische gebreken te hebben, zoals defecte verlichting. Zeven chauffeurs liepen tegen de lamp, omdat ze een uitkering bleken te hebben en hun werkzaamheden als taxichauffeur niet hadden opgegeven. Verder zijn er nog diverse bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen.

De politie verwacht dat er komende tijd vaker controles op taxichauffeurs zullen plaatsvinden. “De overheid wil daarmee een duidelijk en krachtig signaal afgeven: in Amsterdam is geen plaats voor malafide taxichauffeurs”, aldus de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Vijf taxi’s aangehouden tijdens grote controle Schiphol”

Jan de Waal|05.09.22|17:46

Vijf taxi”s aangehouden ??? Staan die nu in een cel??? En Amsterdam heeft geen plaats voor malafide taxichauffeurs welke stad of gemeente wel ??? De overheid wil daarmee een signaal afgeven ha ha ha wat een amateurs zeg daar staan ze dan met 40 man machtsvertoon ,net zoals ze op Schiphol staan bij vertrek 3 en een baan afsluiten als er al geen doorkomen aan is vanwege extreme drukte ,ILT inpakken en weg ermee !

Ineke van Lieshout|05.09.22|21:54

Hoeveel chauffeurs van uber