Aanhouding. Foto: politie.nl
Illegaal taxivervoer

ILT vat snorder in de kraag: boetes tot 4.400 euro

Handboeien. Foto: politie.nl

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft afgelopen weekend in samenwerking met de Amsterdamse politie een snorder van de weg gehaald. De chauffeur was niet in het bezit van een geldige taxivergunning en reed met een ingevorderd rijbewijs.

“We kwamen deze snorder na digitaal onderzoek op het spoor”, laat een woordvoerder van de Inspectie Leefomgeving en Transport weten. “Hij bood taxivervoer aan zonder geldige taxivergunning in Amsterdam.”

Na de aanhouding bleek dat de snorder ook nog eens met een ingevorderd rijbewijs reed. Voor beide vergrijpen kan deze chauffeur flinke boetes tegemoet zien. “Tegen deze persoon is een proces-verbaal (PV) voor illegaal taxivervoer opgemaakt en een proces-verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Beide PV’s zijn inmiddels overgedragen aan het Openbaar Ministerie (OM). Het OM bepaalt uiteindelijk de hoogte van de boetes. Voor illegaal taxivervoer kan een boete tussen de 1.800 en 4.400 euro worden opgelegd. Het aanbieden en verrichten van taxivervoer zonder geldige taxivergunning is een misdrijf. De overtreder krijgt mogelijk een strafblad.”

Last onder dwangsom

Het blijft wat ILT betreft echter niet alleen bij deze twee boetes. Zo gaat de overheidsinstantie de snorder namelijk ook nog een Last onder Dwangsom (LOD) opleggen, voor het aanbieden en verrichten van taxivervoer zonder geldige taxivergunning. “Als de overtreding zich nog eens voordoet, wordt het eerste deel van die LOD verbeurd en moet de overtreder 10.000 euro betalen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

ILT vat snorder in de kraag: boetes tot 4.400 euro | TaxiPro
Aanhouding. Foto: politie.nl
Illegaal taxivervoer

ILT vat snorder in de kraag: boetes tot 4.400 euro

Handboeien. Foto: politie.nl

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft afgelopen weekend in samenwerking met de Amsterdamse politie een snorder van de weg gehaald. De chauffeur was niet in het bezit van een geldige taxivergunning en reed met een ingevorderd rijbewijs.

“We kwamen deze snorder na digitaal onderzoek op het spoor”, laat een woordvoerder van de Inspectie Leefomgeving en Transport weten. “Hij bood taxivervoer aan zonder geldige taxivergunning in Amsterdam.”

Na de aanhouding bleek dat de snorder ook nog eens met een ingevorderd rijbewijs reed. Voor beide vergrijpen kan deze chauffeur flinke boetes tegemoet zien. “Tegen deze persoon is een proces-verbaal (PV) voor illegaal taxivervoer opgemaakt en een proces-verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Beide PV’s zijn inmiddels overgedragen aan het Openbaar Ministerie (OM). Het OM bepaalt uiteindelijk de hoogte van de boetes. Voor illegaal taxivervoer kan een boete tussen de 1.800 en 4.400 euro worden opgelegd. Het aanbieden en verrichten van taxivervoer zonder geldige taxivergunning is een misdrijf. De overtreder krijgt mogelijk een strafblad.”

Last onder dwangsom

Het blijft wat ILT betreft echter niet alleen bij deze twee boetes. Zo gaat de overheidsinstantie de snorder namelijk ook nog een Last onder Dwangsom (LOD) opleggen, voor het aanbieden en verrichten van taxivervoer zonder geldige taxivergunning. “Als de overtreding zich nog eens voordoet, wordt het eerste deel van die LOD verbeurd en moet de overtreder 10.000 euro betalen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.