Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64

Dalstra Reizen maakt doorstart zonder personeel

Het onlangs failliet verklaarde touringcarbedrijf Dalstra Reizen maakt de doorstart die onlangs al werd voorspeld. De familie Dalstra zet het bedrijf zelf voort, vooralsnog zonder personeel. 

Dalstra Reizen, gevestigd in het Friese Surhuisterveen, werd zwaar getroffen door de coronacrisis. Daardoor viel de omzet voor zeker 90 procent weg en er was geen zicht op serieus herstel op de korte termijn. De directie van het bedrijf zag uiteindelijk geen andere oplossing dat het faillissement aanvragen. Curator Marco Kalmijn gaf niet veel later dat het er goed uitzag voor een doorstart, maar dan wel een zeer beperkte variant.

Geleidelijk weer groeien

Dat blijkt nu ook het geval te zijn, want de familie Dalstra zet het bedrijf voort zonder medewerkers. Daarvan waren er voor het bankroet 35 in dienst. Maar de familie ziet dus wel degelijk toekomst in het bedrijf en wil het in deze afgeslankte vorm door de coronacrisis loodsen. Als het werk dan weer aantrekt, zal er ook weer personeel worden aangenomen. Met de curator is afgesproken dat de mensen die nu hun baan verliezen dan als eerste benaderd zullen worden.

Curator Marco Kalmijn geeft aan verheugd te zijn dat hij deze doorstart met familie Dalstra heeft weten te bewerkstelligen. “Het behoud van werkgelegenheid op korte termijn is spijtig genoeg niet te realiseren maar de overtuiging is dat zodra de mogelijkheden zich weer voordoen Dalstra Reizen weer geleidelijk kan groeien naar de omvang van vóór de coronacrisis.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.