Touringcar, passagiers

Touringcarsector maakt herstart: ‘Iedereen heeft het gemist’

Passagiers in een touringcar, foto ter illustratie. Foto: TaxiPro (VK)

De coronaversoepelingen zijn goed nieuws voor de touringcarbranche, die zwaar getroffen werd door de pandemie. Omdat de touringcarbusiness vooral uit seizoenswerk bestaat, is dit voor veel ondernemers hét moment voor een heropstart.

TaxiPro TV stond afgelopen maandag geheel in het teken van dit nieuwe begin. Bert Fonteijn van Kupers Touringcars was te gast en blikte terug op het begin van de coronacrisis. “Met name in de eerste weken stroomden de annuleringen binnen. Daar waar het seizoen voor ons in april had moeten starten, gebeurde dit niet.”

Inmiddels gaat het de goede kant op met het touringcarbedrijf. Doordat de maatregelen voor het basisonderwijs versoepeld zijn, plannen scholen alweer schoolreisjes in naar diverse pretparken. “Dat hadden we eerlijk gezegd niet meer verwacht voor dit schooljaar. Maar iedereen binnen de organisatie heeft het wel echt gemist.” Voor de langere termijn is Kupers bezig met de heropstart van de toeristische activiteiten en meerdaagse vakantiereizen.

Internationale markt laat nog op zich wachten

Ook Angela van Wijk van Doelen Coach Service was te gast. Zij legde uit dat haar bedrijf moeilijke beslissingen heeft moeten nemen door de coronacrisis. Inmiddels zien ook zij positieve ontwikkelingen. “Heel langzaam stroomt het werk weer binnen. Voor nu gaat het puur om de Nederlandse markt. De internationale markt laat nog wel even op zich wachten.”

Kijk de interviews hier terug: 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Touringcarsector maakt herstart: ‘Iedereen heeft het gemist’ | TaxiPro
Touringcar, passagiers

Touringcarsector maakt herstart: ‘Iedereen heeft het gemist’

Passagiers in een touringcar, foto ter illustratie. Foto: TaxiPro (VK)

De coronaversoepelingen zijn goed nieuws voor de touringcarbranche, die zwaar getroffen werd door de pandemie. Omdat de touringcarbusiness vooral uit seizoenswerk bestaat, is dit voor veel ondernemers hét moment voor een heropstart.

TaxiPro TV stond afgelopen maandag geheel in het teken van dit nieuwe begin. Bert Fonteijn van Kupers Touringcars was te gast en blikte terug op het begin van de coronacrisis. “Met name in de eerste weken stroomden de annuleringen binnen. Daar waar het seizoen voor ons in april had moeten starten, gebeurde dit niet.”

Inmiddels gaat het de goede kant op met het touringcarbedrijf. Doordat de maatregelen voor het basisonderwijs versoepeld zijn, plannen scholen alweer schoolreisjes in naar diverse pretparken. “Dat hadden we eerlijk gezegd niet meer verwacht voor dit schooljaar. Maar iedereen binnen de organisatie heeft het wel echt gemist.” Voor de langere termijn is Kupers bezig met de heropstart van de toeristische activiteiten en meerdaagse vakantiereizen.

Internationale markt laat nog op zich wachten

Ook Angela van Wijk van Doelen Coach Service was te gast. Zij legde uit dat haar bedrijf moeilijke beslissingen heeft moeten nemen door de coronacrisis. Inmiddels zien ook zij positieve ontwikkelingen. “Heel langzaam stroomt het werk weer binnen. Voor nu gaat het puur om de Nederlandse markt. De internationale markt laat nog wel even op zich wachten.”

Kijk de interviews hier terug: 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.