Ambulance. Foto: iStock / Ignatiev

Chauffeur overlijdt na beknelling onder eigen touringcar

Ambulance. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Ignatiev

Bij een ongeval met een touringcar in de Gelderse plaats Elburg is dinsdag de 68-jarige chauffeur om het leven gekomen. Hij was vermoedelijk het voertuig aan het controleren vanwege technische problemen en is daarbij klem komen te zitten bij de wielkast.

Het ongeluk gebeurde aan het begin van de middag aan de Clakenweg, nabij de bibliotheek. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, meldt De Gelderlander. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen, maar deze werd later weer afgemeld. De brandweer heeft onder andere hefkussens gebruikt om het slachtoffer onder de bus vandaan te krijgen.

25 kinderen in het voertuig

In het voertuig zaten op het moment van het ongeluk ongeveer 25 kinderen. Zij zijn uit de bus gehaald en snel herenigd met hun ouders, geeft de politie aan. De plek van het ongeluk werd afgezet, zodat de Verkeersongevallenanalyse (VOA) en de arbeidsinspectie onderzoek konden doen naar de oorzaak van het ongeval. Tot dusver is hierover niks bekendgemaakt.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Chauffeur overlijdt na beknelling onder eigen touringcar | TaxiPro
Ambulance. Foto: iStock / Ignatiev

Chauffeur overlijdt na beknelling onder eigen touringcar

Ambulance. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Ignatiev

Bij een ongeval met een touringcar in de Gelderse plaats Elburg is dinsdag de 68-jarige chauffeur om het leven gekomen. Hij was vermoedelijk het voertuig aan het controleren vanwege technische problemen en is daarbij klem komen te zitten bij de wielkast.

Het ongeluk gebeurde aan het begin van de middag aan de Clakenweg, nabij de bibliotheek. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, meldt De Gelderlander. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen, maar deze werd later weer afgemeld. De brandweer heeft onder andere hefkussens gebruikt om het slachtoffer onder de bus vandaan te krijgen.

25 kinderen in het voertuig

In het voertuig zaten op het moment van het ongeluk ongeveer 25 kinderen. Zij zijn uit de bus gehaald en snel herenigd met hun ouders, geeft de politie aan. De plek van het ongeluk werd afgezet, zodat de Verkeersongevallenanalyse (VOA) en de arbeidsinspectie onderzoek konden doen naar de oorzaak van het ongeval. Tot dusver is hierover niks bekendgemaakt.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.