Touringcar
Ongeluk touringcar

Nederlandse bus vol ouderen rijdt in België in op vrachtwagen

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

Een Nederlandse touringcar is maandag in België ingereden op een vrachtwagen. Bij het ongeval, niet ver van Gent, zijn volgens Belgische media meerdere gewonden gevallen. Alle inzittenden zijn inmiddels weer terug in Nederland.

Drie inzittenden gingen iets later terug naar Nederland, omdat ze nog in het ziekenhuis waren vanwege onderzoek. Zij raakten lichtgewond. Ook de chauffeur van de betreffende touringcar raakte lichtgewond. Volgens de Belgische politie raakte hij bekneld. Uiteindelijk bleek dat hij alleen een blauwe teen had overgehouden aan de botsing. De bus van vervoerder Betuwe Express uit Herveld had ongeveer veertig vooral oudere Nederlandse toeristen aan boord, zo schrijft VRT NWS. Waardoor de bus op de vrachtauto botste is nog onduidelijk. De politie doet nog onderzoek naar de botsing.

Vervangende bus

Na het ongeluk werd er een vervangende bus ingezet om alle inzittenden weer te vervoeren. “De inzittenden worden opgevangen in een hal in Destelbergen. Met de andere touringcar kunnen ze hun reis voortzetten of terug naar huis gaan”, zegt Albert Winnemuller, directeur van busbedrijf Betuwe Express.

Ook Bolderman Excursiereizen, dat de reis had georganiseerd met Effeweg, probeerde om de Nederlanders terug te halen. Ze zaten in de bus voor een rondreis door Spanje en Portugal. “Collega’s van ons zijn op weg naar de locatie om de mensen op te vangen, bij te staan en te helpen waar mogelijk.” In een verklaring op sociale media meldt de reisorganisatie dat de prioriteit nu ligt bij de gewonde chauffeur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Nederlandse bus vol ouderen rijdt in België in op vrachtwagen | TaxiPro
Touringcar
Ongeluk touringcar

Nederlandse bus vol ouderen rijdt in België in op vrachtwagen

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

Een Nederlandse touringcar is maandag in België ingereden op een vrachtwagen. Bij het ongeval, niet ver van Gent, zijn volgens Belgische media meerdere gewonden gevallen. Alle inzittenden zijn inmiddels weer terug in Nederland.

Drie inzittenden gingen iets later terug naar Nederland, omdat ze nog in het ziekenhuis waren vanwege onderzoek. Zij raakten lichtgewond. Ook de chauffeur van de betreffende touringcar raakte lichtgewond. Volgens de Belgische politie raakte hij bekneld. Uiteindelijk bleek dat hij alleen een blauwe teen had overgehouden aan de botsing. De bus van vervoerder Betuwe Express uit Herveld had ongeveer veertig vooral oudere Nederlandse toeristen aan boord, zo schrijft VRT NWS. Waardoor de bus op de vrachtauto botste is nog onduidelijk. De politie doet nog onderzoek naar de botsing.

Vervangende bus

Na het ongeluk werd er een vervangende bus ingezet om alle inzittenden weer te vervoeren. “De inzittenden worden opgevangen in een hal in Destelbergen. Met de andere touringcar kunnen ze hun reis voortzetten of terug naar huis gaan”, zegt Albert Winnemuller, directeur van busbedrijf Betuwe Express.

Ook Bolderman Excursiereizen, dat de reis had georganiseerd met Effeweg, probeerde om de Nederlanders terug te halen. Ze zaten in de bus voor een rondreis door Spanje en Portugal. “Collega’s van ons zijn op weg naar de locatie om de mensen op te vangen, bij te staan en te helpen waar mogelijk.” In een verklaring op sociale media meldt de reisorganisatie dat de prioriteit nu ligt bij de gewonde chauffeur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.