De gehavende touringcar van Heidebloem
Loon op Zand

Touringcarchauffeur rijdt zichzelf klem onder viaduct: 50.000 euro schade

De gehavende touringcar van Heidebloem. Foto: Persbureau Midden Brabant/Erik Haverhals

Een touringcarchauffeur heeft zichzelf klemgereden onder een viaduct in Loon op Zand. De chauffeur had de hoogte van het viaduct verkeerd ingeschat. Het Belgische bedrijf Heidebloem schat de schade op zo’n 50.000 euro.

Het ongeluk vond vorige week maandag plaats, nabij voetbalclub Uno Animo. “De chauffeur heeft de hoogte van het viaduct verkeerd ingeschat. Daarnaast werd de chauffeur afgeleid door de situatie. Zo stond er geen verkeersbord aan de kant van het viaduct, waar het ongeluk plaatsvond”, laat Heidebloem weten.

“Normaal staat daar een verkeerspaal waardoor je niet onder het viaduct door kan gaan. In het weekend tijdens de voetbalwedstrijden wordt die paal weggehaald, zodat ouders en supporters makkelijker de voetbalclub kunnen bereiken. Normaal gesproken wordt op zondagavond die paal weer teruggezet, maar dat was dit keer niet het geval. Daardoor is de chauffeur ervan uitgegaan dat hij wél door het viaduct heen kon.” Tijdens het ongeluk waren er geen passagiers in de bus aanwezig.

Schade

Zowel de touringcar als het viaduct hebben behoorlijke schade opgelopen. Hoewel het definitieve schadebedrag nog bepaald moet worden, schat het Belgische touringcarbedrijf in dat deze verkeerde inschatting ongeveer 50.000 euro zal kosten. “Dat zal intern geregeld worden”, besluit Heidebloem.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Touringcarchauffeur rijdt zichzelf klem onder viaduct: 50.000 euro schade | TaxiPro
De gehavende touringcar van Heidebloem
Loon op Zand

Touringcarchauffeur rijdt zichzelf klem onder viaduct: 50.000 euro schade

De gehavende touringcar van Heidebloem. Foto: Persbureau Midden Brabant/Erik Haverhals

Een touringcarchauffeur heeft zichzelf klemgereden onder een viaduct in Loon op Zand. De chauffeur had de hoogte van het viaduct verkeerd ingeschat. Het Belgische bedrijf Heidebloem schat de schade op zo’n 50.000 euro.

Het ongeluk vond vorige week maandag plaats, nabij voetbalclub Uno Animo. “De chauffeur heeft de hoogte van het viaduct verkeerd ingeschat. Daarnaast werd de chauffeur afgeleid door de situatie. Zo stond er geen verkeersbord aan de kant van het viaduct, waar het ongeluk plaatsvond”, laat Heidebloem weten.

“Normaal staat daar een verkeerspaal waardoor je niet onder het viaduct door kan gaan. In het weekend tijdens de voetbalwedstrijden wordt die paal weggehaald, zodat ouders en supporters makkelijker de voetbalclub kunnen bereiken. Normaal gesproken wordt op zondagavond die paal weer teruggezet, maar dat was dit keer niet het geval. Daardoor is de chauffeur ervan uitgegaan dat hij wél door het viaduct heen kon.” Tijdens het ongeluk waren er geen passagiers in de bus aanwezig.

Schade

Zowel de touringcar als het viaduct hebben behoorlijke schade opgelopen. Hoewel het definitieve schadebedrag nog bepaald moet worden, schat het Belgische touringcarbedrijf in dat deze verkeerde inschatting ongeveer 50.000 euro zal kosten. “Dat zal intern geregeld worden”, besluit Heidebloem.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.