Pixabay - Telefoon achter het stuur
Politie

Bijna 700 automobilisten beboet tijdens controle vanuit touringcar

Telefoon achter stuur. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Pexels

De Verkeerspolitie Limburg heeft vorige week tijdens een drie dagen durende verkeerscontrole 678 automobilisten op de bon geslingerd. In totaal zijn 287 bestuurders staande gehouden, nadat politieagenten vanuit een touringcar constateerden dat ze reden met een mobiele telefoon in de hand. 

Tijdens de controleactie werden onder meer boetes uitgedeeld voor te snel rijden (27), het niet dragen van een gordel (7) en bumperkleven (7). Voor de controleactie maakten politieagenten gebruik van een touringcar. “Vanuit een touringcar zie je veel meer dan vanuit een auto”, zo legt de politie uit. “Op die manier kun je heel gemakkelijk en onopvallend in de cabine van vrachtauto’s en busjes naar binnen kijken.”

Mono-cam

Behalve de touringcar werd er nog een middel ingezet, namelijk de mono-cam. “Die filmt het verkeer vanaf een viaduct en filtert direct opvallende bewegingen eruit. Als iemand een telefoon in de handen heeft, kan er ook op deze manier een bekeuring volgen”, zo besluit de politie.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Bijna 700 automobilisten beboet tijdens controle vanuit touringcar | TaxiPro
Pixabay - Telefoon achter het stuur
Politie

Bijna 700 automobilisten beboet tijdens controle vanuit touringcar

Telefoon achter stuur. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Pexels

De Verkeerspolitie Limburg heeft vorige week tijdens een drie dagen durende verkeerscontrole 678 automobilisten op de bon geslingerd. In totaal zijn 287 bestuurders staande gehouden, nadat politieagenten vanuit een touringcar constateerden dat ze reden met een mobiele telefoon in de hand. 

Tijdens de controleactie werden onder meer boetes uitgedeeld voor te snel rijden (27), het niet dragen van een gordel (7) en bumperkleven (7). Voor de controleactie maakten politieagenten gebruik van een touringcar. “Vanuit een touringcar zie je veel meer dan vanuit een auto”, zo legt de politie uit. “Op die manier kun je heel gemakkelijk en onopvallend in de cabine van vrachtauto’s en busjes naar binnen kijken.”

Mono-cam

Behalve de touringcar werd er nog een middel ingezet, namelijk de mono-cam. “Die filmt het verkeer vanaf een viaduct en filtert direct opvallende bewegingen eruit. Als iemand een telefoon in de handen heeft, kan er ook op deze manier een bekeuring volgen”, zo besluit de politie.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.