Telefoon achter het stuur
Verkeerscontrole

Boeteregen bij controle vanuit touringcar

De politie controleerde onder meer op het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Foto: Shutterstock/Fabio Principe

Politieagenten hebben vorige week dinsdag in de regio Breda 111 automobilisten op de bon geslingerd, bij een verkeerscontrole vanuit een touringcar. Maar liefst 89 weggebruikers kregen een bekeuring, omdat ze tijdens het rijden bezig waren met hun mobiele telefoon.

Vanuit de touringcar nemen politieagenten overtredingen waar, die vooral betrekking hebben op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. In de omgeving van de touringcar reden twaalf onopvallende politieauto’s, waarvan drie auto’s van de Koninklijke Marechaussee (KMAR). “Zij zorgden ervoor dat de automobilisten die in overtreding waren, staande werden gehouden”, zegt de politie.

In totaal slingerde de politie 111 automobilisten op de bon, waarvan 89 vanwege het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Daarnaast kregen vijf automobilisten een boete voor het overtreden van de maximumsnelheid, drie voor het niet dragen van een gordel en twee voor het negeren van rood licht. “Verder werd er van één automobilist het rijbewijs ingevorderd omdat hij 160 km/u reed, waar 100 km/u was toegestaan”, zo besluit de politie.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Boeteregen bij controle vanuit touringcar | TaxiPro
Telefoon achter het stuur
Verkeerscontrole

Boeteregen bij controle vanuit touringcar

De politie controleerde onder meer op het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Foto: Shutterstock/Fabio Principe

Politieagenten hebben vorige week dinsdag in de regio Breda 111 automobilisten op de bon geslingerd, bij een verkeerscontrole vanuit een touringcar. Maar liefst 89 weggebruikers kregen een bekeuring, omdat ze tijdens het rijden bezig waren met hun mobiele telefoon.

Vanuit de touringcar nemen politieagenten overtredingen waar, die vooral betrekking hebben op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. In de omgeving van de touringcar reden twaalf onopvallende politieauto’s, waarvan drie auto’s van de Koninklijke Marechaussee (KMAR). “Zij zorgden ervoor dat de automobilisten die in overtreding waren, staande werden gehouden”, zegt de politie.

In totaal slingerde de politie 111 automobilisten op de bon, waarvan 89 vanwege het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Daarnaast kregen vijf automobilisten een boete voor het overtreden van de maximumsnelheid, drie voor het niet dragen van een gordel en twee voor het negeren van rood licht. “Verder werd er van één automobilist het rijbewijs ingevorderd omdat hij 160 km/u reed, waar 100 km/u was toegestaan”, zo besluit de politie.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.