Pixabay - Telefoon achter het stuur
Vanuit touringcar

Politie betrapt driehonderd automobilisten op vasthouden telefoon

Telefoon achter stuur. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Pexels

De politie heeft vorige week donderdag op snelwegen in Zeeland zo’n driehonderd automobilisten betrapt op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. De betreffende automobilisten werden door de politie vanuit een touringcar betrapt en vervolgens aan de kant gezet door een van de politiewagens.

In totaal werden er 135 automobilisten op de bon geslingerd. 119 boetes werden uitgedeeld voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. 7 bekeuringen werden uitgedeeld vanwege snelheidsovertredingen en twee voor onnodig links rijden. Ook andere vergrijpen, zoals het niet dragen van een autogordel of het rijden in een onverzekerde auto, kwamen tijdens de controleactie voorbij.

Ogen op de weg

Deze handhavingsactie maakt onderdeel uit van de gezamenlijke actie ‘Ogen op de weg’ van de politie Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant. “Wij gaan voor nul verkeersslachtoffers”, zegt de politie daarover. “Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Politie betrapt driehonderd automobilisten op vasthouden telefoon | TaxiPro
Pixabay - Telefoon achter het stuur
Vanuit touringcar

Politie betrapt driehonderd automobilisten op vasthouden telefoon

Telefoon achter stuur. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Pexels

De politie heeft vorige week donderdag op snelwegen in Zeeland zo’n driehonderd automobilisten betrapt op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. De betreffende automobilisten werden door de politie vanuit een touringcar betrapt en vervolgens aan de kant gezet door een van de politiewagens.

In totaal werden er 135 automobilisten op de bon geslingerd. 119 boetes werden uitgedeeld voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. 7 bekeuringen werden uitgedeeld vanwege snelheidsovertredingen en twee voor onnodig links rijden. Ook andere vergrijpen, zoals het niet dragen van een autogordel of het rijden in een onverzekerde auto, kwamen tijdens de controleactie voorbij.

Ogen op de weg

Deze handhavingsactie maakt onderdeel uit van de gezamenlijke actie ‘Ogen op de weg’ van de politie Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant. “Wij gaan voor nul verkeersslachtoffers”, zegt de politie daarover. “Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.