Ondertekening afsprakenkader uitstootvrij touringcarvervoer
Zero-emissie

BVN zet handtekening onder afsprakenkader emissievrij touringcarvervoer

Ondertekening afsprakenkader uitstootvrij touringcarvervoer. Foto: BVN/KNV

Busvervoer Nederland (BVN)-voorzitter Bertho Eckhardt ondertekende vandaag, samen met demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen, RAI-directeur Olaf de Bruin en diverse wethouders van grote steden, het afsprakenkader omtrent emissievrij touringcarvervoer. In het kader staan afspraken over het realiseren van emissieloos touringcarvervoer voor 2030.

Onder meer een subsidieregeling, die in het voorjaar van 2024 wordt opgesteld, en een tijdige evaluatie (2025) over de vraag of het doel van 2030 überhaupt wel realistisch is, maken onderdeel uit van het afsprakenkader. “Dat jaartal gaat volgens ons behoorlijk moeilijk worden”, vertelt een woordvoerder tegen TaxiPro. “Om die reden is de evaluatie zo belangrijk voor ons.”

Corona

Bertho Eckhardt benadrukte tijdens de ondertekening dat de touringcarsector van ver moet komen, onder meer vanwege de coronacrisis. Touringcarbedrijven hebben volgens de BVN-voorzitter flink moeten interen op het eigen vermogen en investeringen moeten doen, waardoor emissievrij touringcarvervoer geen vanzelfsprekendheid is. Eckhardt benadrukte dan ook het belang van de subsidieregeling, die gepaard gaat met het afsprakenkader.

Schone lucht

Ook de Amsterdamse wethouder Melanie van der Horst (Mobiliteit), toonde begrip voor waar de sector vandaan moest komen. Tegelijkertijd benadrukte ze wel het belang van de steden: namelijk de noodzaak van schone lucht. Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat), die namens de overheid haar handtekening zette, noemt de ondertekening een belangrijke eerste stap om de verduurzaming van de touringcarsector op gang te brengen.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

BVN zet handtekening onder afsprakenkader emissievrij touringcarvervoer | TaxiPro
Ondertekening afsprakenkader uitstootvrij touringcarvervoer
Zero-emissie

BVN zet handtekening onder afsprakenkader emissievrij touringcarvervoer

Ondertekening afsprakenkader uitstootvrij touringcarvervoer. Foto: BVN/KNV

Busvervoer Nederland (BVN)-voorzitter Bertho Eckhardt ondertekende vandaag, samen met demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen, RAI-directeur Olaf de Bruin en diverse wethouders van grote steden, het afsprakenkader omtrent emissievrij touringcarvervoer. In het kader staan afspraken over het realiseren van emissieloos touringcarvervoer voor 2030.

Onder meer een subsidieregeling, die in het voorjaar van 2024 wordt opgesteld, en een tijdige evaluatie (2025) over de vraag of het doel van 2030 überhaupt wel realistisch is, maken onderdeel uit van het afsprakenkader. “Dat jaartal gaat volgens ons behoorlijk moeilijk worden”, vertelt een woordvoerder tegen TaxiPro. “Om die reden is de evaluatie zo belangrijk voor ons.”

Corona

Bertho Eckhardt benadrukte tijdens de ondertekening dat de touringcarsector van ver moet komen, onder meer vanwege de coronacrisis. Touringcarbedrijven hebben volgens de BVN-voorzitter flink moeten interen op het eigen vermogen en investeringen moeten doen, waardoor emissievrij touringcarvervoer geen vanzelfsprekendheid is. Eckhardt benadrukte dan ook het belang van de subsidieregeling, die gepaard gaat met het afsprakenkader.

Schone lucht

Ook de Amsterdamse wethouder Melanie van der Horst (Mobiliteit), toonde begrip voor waar de sector vandaan moest komen. Tegelijkertijd benadrukte ze wel het belang van de steden: namelijk de noodzaak van schone lucht. Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat), die namens de overheid haar handtekening zette, noemt de ondertekening een belangrijke eerste stap om de verduurzaming van de touringcarsector op gang te brengen.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.