taxibord, daklicht, taxi

Wmo-ritten ziekenhuis Boxmeer fors goedkoper in daluren

Bezoekers van het Maaziekenhuis Pantein in Boxmeer met een wmo-pas krijgen momenteel bij wijze van proef een korting van dertig eurocent per zone, wanneer zij hun afspraken bij het ziekenhuis in de daluren tussen 9.30-14.30 uur plannen. Op deze manier wordt de spits vermeden. Hier hebben alle partijen voordeel van: de reizigers, het ziekenhuis en de vervoerders.

Ook kunnen de bezoekers van Maasziekenhuis Pantein kunnen voortaan rustig binnen wachten op hun taxi of bus. Sinds kort beschikt het ziekenhuis in zijn grand café over een tv-scherm met digitale reisinformatie.

Aankomst- en vertrektijden

Het scherm is vergelijkbaar met de schermen op Schiphol of treinstations, waarop de actuele aankomst- en vertrektijden worden aangeven en in sommige gevallen ook de klantnaam. Het scherm met digitale reisinformatie wordt op woensdag 25 juni in gebruik genomen door wethouder W. Hendriks-Van Haren van de gemeente Boxmeer.

Klanten kunnen voor hun reisinformatie voortaan ook terecht bij de receptionistes van het ziekenhuis. Die hebben onlangs een opleiding gevolgd over dit onderwerp en kunnen vervoersvragen beantwoorden van reizigers.  Verder kunnen reizigers binnenkort direct onder de luifel van de hoofdingang (droog) in- en uitstappen.

Reisinformatie

Het digitale scherm voor reisinformatie is één van de resultaten van het onderdeel ‘Bereikbaar Maasziekenhuis’ van het project Mobiliteit Land van Cuijk. Dit wil voor iedereen een bereikbare regio ‘van A naar B’ te realiseren en daarmee bijdragen aan een leefbare regio.

In opdracht van de gemeenten en provincie betreft dit een samenwerking van Regiotaxi Noordoost Brabant, Taxi Munckhof, Maasziekenhuis Pantein en Zet. Zet is een organisatie die zich als kartrekker actief inzet om de samenleving leefbaarder, sterker en duurzamer te maken. In dit project staan verder ook nog zaken gepland zoals een app voor het beter organiseren en laten aansluiten van (OV-)ritten en het onderzoeken en bevorderen van samenwerking tussen met vrijwillige vervoershulpdiensten.

Mobiliteit

Al deze acties vinden plaats in het kader van het project Mobiliteit in het Land van Cuijk dat bestaat uit drie onderdelen. De andere betreft OV-acties in de dorpen Sint Hubert en Vianen. Andere Brabantse gemeenten kunnen contact opnemen met de Provincie en/of Zet om gebruik te maken van de opgedane kennis en ervaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Wmo-ritten ziekenhuis Boxmeer fors goedkoper in daluren | TaxiPro
taxibord, daklicht, taxi

Wmo-ritten ziekenhuis Boxmeer fors goedkoper in daluren

Bezoekers van het Maaziekenhuis Pantein in Boxmeer met een wmo-pas krijgen momenteel bij wijze van proef een korting van dertig eurocent per zone, wanneer zij hun afspraken bij het ziekenhuis in de daluren tussen 9.30-14.30 uur plannen. Op deze manier wordt de spits vermeden. Hier hebben alle partijen voordeel van: de reizigers, het ziekenhuis en de vervoerders.

Ook kunnen de bezoekers van Maasziekenhuis Pantein kunnen voortaan rustig binnen wachten op hun taxi of bus. Sinds kort beschikt het ziekenhuis in zijn grand café over een tv-scherm met digitale reisinformatie.

Aankomst- en vertrektijden

Het scherm is vergelijkbaar met de schermen op Schiphol of treinstations, waarop de actuele aankomst- en vertrektijden worden aangeven en in sommige gevallen ook de klantnaam. Het scherm met digitale reisinformatie wordt op woensdag 25 juni in gebruik genomen door wethouder W. Hendriks-Van Haren van de gemeente Boxmeer.

Klanten kunnen voor hun reisinformatie voortaan ook terecht bij de receptionistes van het ziekenhuis. Die hebben onlangs een opleiding gevolgd over dit onderwerp en kunnen vervoersvragen beantwoorden van reizigers.  Verder kunnen reizigers binnenkort direct onder de luifel van de hoofdingang (droog) in- en uitstappen.

Reisinformatie

Het digitale scherm voor reisinformatie is één van de resultaten van het onderdeel ‘Bereikbaar Maasziekenhuis’ van het project Mobiliteit Land van Cuijk. Dit wil voor iedereen een bereikbare regio ‘van A naar B’ te realiseren en daarmee bijdragen aan een leefbare regio.

In opdracht van de gemeenten en provincie betreft dit een samenwerking van Regiotaxi Noordoost Brabant, Taxi Munckhof, Maasziekenhuis Pantein en Zet. Zet is een organisatie die zich als kartrekker actief inzet om de samenleving leefbaarder, sterker en duurzamer te maken. In dit project staan verder ook nog zaken gepland zoals een app voor het beter organiseren en laten aansluiten van (OV-)ritten en het onderzoeken en bevorderen van samenwerking tussen met vrijwillige vervoershulpdiensten.

Mobiliteit

Al deze acties vinden plaats in het kader van het project Mobiliteit in het Land van Cuijk dat bestaat uit drie onderdelen. De andere betreft OV-acties in de dorpen Sint Hubert en Vianen. Andere Brabantse gemeenten kunnen contact opnemen met de Provincie en/of Zet om gebruik te maken van de opgedane kennis en ervaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.