ANP - Regiotaxi Utrecht
Doelgroepenvervoer

Aanbesteding regiotaxi Utrecht vroegtijdig stopgezet

Regiotaxi Utrecht.Foto: ANP/Fotopersburo Dijkstra bv/Cor Salverius

De aanbesteding van de regiotaxi Utrecht (2024-2028) is vroegtijdig beëindigd. Dat heeft de gemeente Zeist bekend gemaakt via TenderNed. Vervoersbedrijven kunnen zich door het tijdelijk stopzetten van de aanbesteding voorlopig niet meer inschrijven voor deze opdracht.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Zeist is tijdens het proces van aanbesteding duidelijk geworden, dat de huidige vorm van de aanbesteding te weinig garantie biedt voor de werving van nieuwe uitvoerders voor de regiotaxi. Dit vanwege de grote hoeveelheid vragen van vervoerders. “Hierom is de aanbesteding tijdelijk stop gezet”, zo verklaart de woordvoerder.

Gezamenlijke aanbesteding

De provincie Utrecht, waar in totaal 26 gemeenten onder vallen, maakte begin dit jaar bekend het doelgroepenvervoer in de markt te zetten. In totaal besteden 22 gemeenten, waaronder de gemeente Zeist, het doelgroepenvervoer gezamenlijk aan. Onder het doelgroepenvervoer vallen onder meer het collectief vraagafhankelijk vervoer, het routegebondenvervoer (zoals leerlingen- en jeugdhulpvervoer) en het contractmanagement van vervoer. De opdracht is verdeeld in vijf percelen.

Volgens de woordvoerder van de gemeente Zeist is nog onduidelijk wanneer vervoersbedrijven zich weer op deze opdracht kunnen inschrijven. “Op korte termijn wordt bepaald wat de ingangsdatum wordt van een nieuw uit te schrijven aanbesteding voor de regiotaxi.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.