Taxi Geerets De Leeuw
Leeggelopen banden

Taxibusjes Geerets De Leeuw slachtoffer van straatschenderij

Taxibusje van personenvervoerder Geerets De Leeuw. Foto: Taxi Geerets De Leeuw

Twee taxibusjes van personenvervoerder Geerets De Leeuw zijn woensdag bij de Molenbussen in Blerick slachtoffer geworden van straatschenderij. Dat meldt Omroep Venlo. De verantwoordelijken hadden de banden van de busjes laten leeglopen, waardoor er woensdagochtend geen passagiers vervoerd konden worden. 

Het vervoersbedrijf uit Ospel verzorgt onder meer het leerlingenvervoer in de regio Noord-Limburg. Meerdere leerlingen moesten door het voorval op een andere manier naar school worden gebracht. “Maar daar hebben we allerlei protocollen voor”, laat een directielid van Geerets de Leeuw desgevraagd aan TaxiPro weten. “We hebben direct de ouders van de betreffende leerlingen gebeld. Een deel van de kinderen zijn door de ouders uiteindelijk zelf naar school gebracht. Een ander deel was een halfuurtje later op school. Voor hen hebben we vervangend vervoer geregeld.”

Aangifte

Volgens Geerets de Leeuw zijn de ventielen van de banden kapot geslagen, waardoor de banden leeg waren gelopen. Omroep Venlo meldt dat een van de twee chauffeurs online aangifte heeft gedaan bij de politie. Het Ospelse vervoersbedrijf wil de kwestie echter niet groter maken dan het is. “We hebben de banden opgepompt en beide voertuigen rijden weer. Eigenlijk is het een storm in een glas water.”

Camera’s

Op de vraag wat vervoersbedrijven kunnen doen om dit soort kwesties zoveel mogelijk te voorkomen, antwoordt het directielid: “Parkeer de auto op een plek waar camera’s hangen. Dat schrikt af. En probeer de auto ook zoveel mogelijk in het zicht te parkeren. Veel meer kan je er verder niet aan doen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxibusjes Geerets De Leeuw slachtoffer van straatschenderij”

J. Koch|14.01.23|23:06

Straatschenderij?? We zijn niet in België!!

Taxibusjes Geerets De Leeuw slachtoffer van straatschenderij | TaxiPro
Taxi Geerets De Leeuw
Leeggelopen banden

Taxibusjes Geerets De Leeuw slachtoffer van straatschenderij

Taxibusje van personenvervoerder Geerets De Leeuw. Foto: Taxi Geerets De Leeuw

Twee taxibusjes van personenvervoerder Geerets De Leeuw zijn woensdag bij de Molenbussen in Blerick slachtoffer geworden van straatschenderij. Dat meldt Omroep Venlo. De verantwoordelijken hadden de banden van de busjes laten leeglopen, waardoor er woensdagochtend geen passagiers vervoerd konden worden. 

Het vervoersbedrijf uit Ospel verzorgt onder meer het leerlingenvervoer in de regio Noord-Limburg. Meerdere leerlingen moesten door het voorval op een andere manier naar school worden gebracht. “Maar daar hebben we allerlei protocollen voor”, laat een directielid van Geerets de Leeuw desgevraagd aan TaxiPro weten. “We hebben direct de ouders van de betreffende leerlingen gebeld. Een deel van de kinderen zijn door de ouders uiteindelijk zelf naar school gebracht. Een ander deel was een halfuurtje later op school. Voor hen hebben we vervangend vervoer geregeld.”

Aangifte

Volgens Geerets de Leeuw zijn de ventielen van de banden kapot geslagen, waardoor de banden leeg waren gelopen. Omroep Venlo meldt dat een van de twee chauffeurs online aangifte heeft gedaan bij de politie. Het Ospelse vervoersbedrijf wil de kwestie echter niet groter maken dan het is. “We hebben de banden opgepompt en beide voertuigen rijden weer. Eigenlijk is het een storm in een glas water.”

Camera’s

Op de vraag wat vervoersbedrijven kunnen doen om dit soort kwesties zoveel mogelijk te voorkomen, antwoordt het directielid: “Parkeer de auto op een plek waar camera’s hangen. Dat schrikt af. En probeer de auto ook zoveel mogelijk in het zicht te parkeren. Veel meer kan je er verder niet aan doen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxibusjes Geerets De Leeuw slachtoffer van straatschenderij”

J. Koch|14.01.23|23:06

Straatschenderij?? We zijn niet in België!!