Besseling Vervoert, TESLA, touringcars

Besseling failliet verklaard

Touringcarbedrijf Besseling Travel uit Amersfoort is vorige week vrijdag failliet verklaard, samen met drie andere Besseling-bedrijven. Enkele maanden geleden zagen de eigenaren zich al genoodzaakt om de taxi-activiteiten onder de naam Bestax failliet te laten gaan. Vorige week kwam het touringcarbedrijf in het nieuws omdat het was gedupeerd door een interim-bestuurder.

Er was uitgebreid aandacht voor de situatie van Besseling in het tv-programma ‘Opgelicht!?’. De uitzending draaide om Gerard Hermsen, een man die zich bij handenvol bedrijven naar binnengepraat zou hebben om vervolgens als directeur of bestuurder enorme onkosten ten goede van zichzelf te maken. Bij Besseling zou hij het als interim-bestuurder al niet anders hebben gedaan. De familie Besseling gaf in de uitzending aan eigenlijk alleen nog maar bezig te zijn met het overeind houden van het bedrijf.

Bestax onlangs al failliet

Enkele dagen later blijkt dat niet te zijn gelukt. In het Centraal Insolventieregister staat vermeld dat op vrijdag 2 februari vier Besseling-bedrijven failliet zijn verklaard door de rechter. Het gaat om Besseling Travel, Besseling Koeriersdiensten, Besseling Onderhoud en de overkoepelende holding. AD Amerfoortse Courant weet nog wel te melden dat er afgelopen vrijdag ook een nieuwe BV is opgericht onder de naam Besseling Vervoert. Dat zou kunnen duiden op een doorstart, maar daar is op dit moment nog niets over bekend.

Afgelopen oktober moest de familie Besseling er al voor kiezen om zijn taxibedrijf failliet te laten gaan. Bestax was al een aantal jaren noodlijdend, volgens de eigenaren vooral als gevolg van het systeem van Europese aanbestedingen voor doelgroepenvervoer. Niet alleen vanwege druk op budgetten en prijzen, maar ook omdat er een aantal van deze aanbestedingen werd verloren. Het idee was om te stoppen met het taxibedrijf en zo de overgebleven activiteiten, waaronder het touringcarvervoer, een betere kans van overleven te geven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Besseling failliet verklaard”

Jip Meijer|08.02.18|10:50

Sterkte familie Besseling. Wat een ellende. Ik hoop dat jullie de moed kunnen vinden opnieuw te starten.

Joop Visser|08.02.18|11:17

De geschiedenis wordt herhaald.
Een interim directeur die de zaken naar de knoppen helpt. Waar hebben we dit nog meer gezien.
Voor velen van ons weten wel welk bedrijf ik bedoel.

Besseling failliet verklaard | TaxiPro
Besseling Vervoert, TESLA, touringcars

Besseling failliet verklaard

Touringcarbedrijf Besseling Travel uit Amersfoort is vorige week vrijdag failliet verklaard, samen met drie andere Besseling-bedrijven. Enkele maanden geleden zagen de eigenaren zich al genoodzaakt om de taxi-activiteiten onder de naam Bestax failliet te laten gaan. Vorige week kwam het touringcarbedrijf in het nieuws omdat het was gedupeerd door een interim-bestuurder.

Er was uitgebreid aandacht voor de situatie van Besseling in het tv-programma ‘Opgelicht!?’. De uitzending draaide om Gerard Hermsen, een man die zich bij handenvol bedrijven naar binnengepraat zou hebben om vervolgens als directeur of bestuurder enorme onkosten ten goede van zichzelf te maken. Bij Besseling zou hij het als interim-bestuurder al niet anders hebben gedaan. De familie Besseling gaf in de uitzending aan eigenlijk alleen nog maar bezig te zijn met het overeind houden van het bedrijf.

Bestax onlangs al failliet

Enkele dagen later blijkt dat niet te zijn gelukt. In het Centraal Insolventieregister staat vermeld dat op vrijdag 2 februari vier Besseling-bedrijven failliet zijn verklaard door de rechter. Het gaat om Besseling Travel, Besseling Koeriersdiensten, Besseling Onderhoud en de overkoepelende holding. AD Amerfoortse Courant weet nog wel te melden dat er afgelopen vrijdag ook een nieuwe BV is opgericht onder de naam Besseling Vervoert. Dat zou kunnen duiden op een doorstart, maar daar is op dit moment nog niets over bekend.

Afgelopen oktober moest de familie Besseling er al voor kiezen om zijn taxibedrijf failliet te laten gaan. Bestax was al een aantal jaren noodlijdend, volgens de eigenaren vooral als gevolg van het systeem van Europese aanbestedingen voor doelgroepenvervoer. Niet alleen vanwege druk op budgetten en prijzen, maar ook omdat er een aantal van deze aanbestedingen werd verloren. Het idee was om te stoppen met het taxibedrijf en zo de overgebleven activiteiten, waaronder het touringcarvervoer, een betere kans van overleven te geven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Besseling failliet verklaard”

Jip Meijer|08.02.18|10:50

Sterkte familie Besseling. Wat een ellende. Ik hoop dat jullie de moed kunnen vinden opnieuw te starten.

Joop Visser|08.02.18|11:17

De geschiedenis wordt herhaald.
Een interim directeur die de zaken naar de knoppen helpt. Waar hebben we dit nog meer gezien.
Voor velen van ons weten wel welk bedrijf ik bedoel.