Waterstoftaxi wmo Den Haag

Video: Noot over waterstoftaxivervoer en verdere verduurzaming

Foto: Louwman

Noot Personenvervoer heeft in 2019 als eerste vervoerder gekozen voor een waterstoftaxivloot. Inmiddels is het aantal waterstoftaxi’s van 35 uitgegroeid naar 85, en wordt er gewerkt aan verdere verduurzamingsplannen. 

Een aantal jaar voordat Noot de waterstoftaxi’s aanschafte werd er al met elektrische taxi’s gereden, vertelt operationeel manager Bob den Outer tijdens een interview voor TaxiPro TV. “Toen was er van taxivervoer op waterstof nog bijna geen sprake. Er reden volgens mij hooguit tientallen auto’s rond op waterstof.” De ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben er uiteindelijk toe geleid dat het bedrijf de waterstoftaxivloot heeft aangeschaft.

Waterstoftankstations

Het voordeel van waterstof is volgens Den Outer onder andere dat je niet afhankelijk bent van een laadpaal en dat er sprake is van een groter bereik. Een uitdaging is daarentegen dat waterstoftankstations nog niet zoveel gezien zijn als diesel- en benzinetankstations. Zijn verwachting is echter dat dit binnen een paar jaar anders zal zijn.

Bekijk het gehele interview hieronder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Video: Noot over waterstoftaxivervoer en verdere verduurzaming | TaxiPro
Waterstoftaxi wmo Den Haag

Video: Noot over waterstoftaxivervoer en verdere verduurzaming

Foto: Louwman

Noot Personenvervoer heeft in 2019 als eerste vervoerder gekozen voor een waterstoftaxivloot. Inmiddels is het aantal waterstoftaxi’s van 35 uitgegroeid naar 85, en wordt er gewerkt aan verdere verduurzamingsplannen. 

Een aantal jaar voordat Noot de waterstoftaxi’s aanschafte werd er al met elektrische taxi’s gereden, vertelt operationeel manager Bob den Outer tijdens een interview voor TaxiPro TV. “Toen was er van taxivervoer op waterstof nog bijna geen sprake. Er reden volgens mij hooguit tientallen auto’s rond op waterstof.” De ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben er uiteindelijk toe geleid dat het bedrijf de waterstoftaxivloot heeft aangeschaft.

Waterstoftankstations

Het voordeel van waterstof is volgens Den Outer onder andere dat je niet afhankelijk bent van een laadpaal en dat er sprake is van een groter bereik. Een uitdaging is daarentegen dat waterstoftankstations nog niet zoveel gezien zijn als diesel- en benzinetankstations. Zijn verwachting is echter dat dit binnen een paar jaar anders zal zijn.

Bekijk het gehele interview hieronder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.