Ghielen Touringcarbedrijf

100-jarig Ghielen uitgeroepen tot Hofleverancier: ‘Een prachtig bedrijf’

Foto: Ghielen

Touringcarbedrijf Ghielen heeft het wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ gekregen. Dit gebeurde bij de viering van het honderdjarig jubileum van het bedrijf. De benoeming wordt gezien als een positieve gebeurtenis in de zware tijd die ook zij doormaken vanwege corona.  

In 1921 richtten de broers en Ruud en Leo Ghielen het touringcarbedrijf in Beringe op, dat toen nog zowel personen als goederen vervoerde. In de jaren vijftig startte Ghielen met het organiseren van reizen en dagtochten. Dit wordt tot op de dag van vandaag gedaan met inmiddels de derde generatie aan het roer. Léon Ghielen nam het bedrijf van zijn vader over nadat hij in 1994 vroegtijdig overleed.

“Mijn vader zei altijd dat ik eerst maar andere dingen moest doen voordat ik eventueel de zaak in zou komen”, vertelt Ghielen. Door het overlijden kwam dit moment echter sneller dan gedacht. Hoewel Ghielen toentertijd pas net klaar was met school en was gestart met zijn eerste baan, heeft hij geen moment spijt gehad van de overname. “Het is een prachtig bedrijf en ik ben er trots op. Bovendien is het een mooi vak omdat je mensen iets leuks brengt. Zij beginnen de reis met een glimlach, en komen meestal terug met nog een grotere glimlach.”

De enorme impact van corona

Inmiddels bestaat het touringcarbedrijf honderd jaar en heeft het ook minder mooie periodes doorstaan. Corona is hier een belangrijk voorbeeld hiervan. “Wij rijden door de coronacrisis al twee jaar veel minder dan dat we voorheen deden. De pandemie heeft een enorme impact op ons bedrijf. Hoe wij eruit gaan komen is spannend, maar het is in ieder geval niet vanzelfsprekend dat wij fluitend doorgaan.”

Toch houdt Ghielen zijn hoofd omhoog en heeft zijn bedrijf geen moment stilgestaan. “We zijn niet dicht geweest en hebben altijd enigszins gereden, onder andere voor scholen. Daarnaast zijn er ook chauffeurs gedetacheerd in het vrachtvervoer, hebben we pakketbezorging gedaan en ga zo maar door. Maar we zijn ook gewoon doorgegaan met het organiseren van reizen en het maken van brochures, ondanks dat deze reizen vanwege corona vaak niet door konden gaan.”

Tekst loopt door onder de foto. 

Ghielen touringcarbedrijf hofleverancier
Léon Ghielen en burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo (gemeente Peel en Maas).

‘Stukje erkenning en waardering’

Het liefst zou het bedrijf zijn honderdjarige bestaan en nu het predikaat Hofleverancier groot vieren, maar dit is vanwege de beperkingen momenteel niet mogelijk. Toch wilde Ghielen deze feestelijkheden niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd het gehonoreerd met een bijeenkomst voor het eigen personeel en onder andere de burgemeester van de gemeente Peel en Maas, die het predikaat overhandigde.

Ghielen is trots op de titel. “Het is een stukje erkenning en waardering voor het bedrijf. Ook uit de reacties van klanten en bekenden blijkt dat iedereen het leuk vind voor ons. Dit stimuleert ons ook om in deze moeilijke tijd door te bijten.” Zijn hoop is echter dat het touringcarbedrijf gauw weer een normaal seizoen tegemoet gaat. “En ik denk de hele touringcarbranche met mij.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

100-jarig Ghielen uitgeroepen tot Hofleverancier: ‘Een prachtig bedrijf’ | TaxiPro
Ghielen Touringcarbedrijf

100-jarig Ghielen uitgeroepen tot Hofleverancier: ‘Een prachtig bedrijf’

Foto: Ghielen

Touringcarbedrijf Ghielen heeft het wapen ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ gekregen. Dit gebeurde bij de viering van het honderdjarig jubileum van het bedrijf. De benoeming wordt gezien als een positieve gebeurtenis in de zware tijd die ook zij doormaken vanwege corona.  

In 1921 richtten de broers en Ruud en Leo Ghielen het touringcarbedrijf in Beringe op, dat toen nog zowel personen als goederen vervoerde. In de jaren vijftig startte Ghielen met het organiseren van reizen en dagtochten. Dit wordt tot op de dag van vandaag gedaan met inmiddels de derde generatie aan het roer. Léon Ghielen nam het bedrijf van zijn vader over nadat hij in 1994 vroegtijdig overleed.

“Mijn vader zei altijd dat ik eerst maar andere dingen moest doen voordat ik eventueel de zaak in zou komen”, vertelt Ghielen. Door het overlijden kwam dit moment echter sneller dan gedacht. Hoewel Ghielen toentertijd pas net klaar was met school en was gestart met zijn eerste baan, heeft hij geen moment spijt gehad van de overname. “Het is een prachtig bedrijf en ik ben er trots op. Bovendien is het een mooi vak omdat je mensen iets leuks brengt. Zij beginnen de reis met een glimlach, en komen meestal terug met nog een grotere glimlach.”

De enorme impact van corona

Inmiddels bestaat het touringcarbedrijf honderd jaar en heeft het ook minder mooie periodes doorstaan. Corona is hier een belangrijk voorbeeld hiervan. “Wij rijden door de coronacrisis al twee jaar veel minder dan dat we voorheen deden. De pandemie heeft een enorme impact op ons bedrijf. Hoe wij eruit gaan komen is spannend, maar het is in ieder geval niet vanzelfsprekend dat wij fluitend doorgaan.”

Toch houdt Ghielen zijn hoofd omhoog en heeft zijn bedrijf geen moment stilgestaan. “We zijn niet dicht geweest en hebben altijd enigszins gereden, onder andere voor scholen. Daarnaast zijn er ook chauffeurs gedetacheerd in het vrachtvervoer, hebben we pakketbezorging gedaan en ga zo maar door. Maar we zijn ook gewoon doorgegaan met het organiseren van reizen en het maken van brochures, ondanks dat deze reizen vanwege corona vaak niet door konden gaan.”

Tekst loopt door onder de foto. 

Ghielen touringcarbedrijf hofleverancier
Léon Ghielen en burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo (gemeente Peel en Maas).

‘Stukje erkenning en waardering’

Het liefst zou het bedrijf zijn honderdjarige bestaan en nu het predikaat Hofleverancier groot vieren, maar dit is vanwege de beperkingen momenteel niet mogelijk. Toch wilde Ghielen deze feestelijkheden niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd het gehonoreerd met een bijeenkomst voor het eigen personeel en onder andere de burgemeester van de gemeente Peel en Maas, die het predikaat overhandigde.

Ghielen is trots op de titel. “Het is een stukje erkenning en waardering voor het bedrijf. Ook uit de reacties van klanten en bekenden blijkt dat iedereen het leuk vind voor ons. Dit stimuleert ons ook om in deze moeilijke tijd door te bijten.” Zijn hoop is echter dat het touringcarbedrijf gauw weer een normaal seizoen tegemoet gaat. “En ik denk de hele touringcarbranche met mij.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.