Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Man met mes opgepakt na poging tot beroving taxichauffeur

Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Een 30-jarige man is begin deze week aangehouden in Zaandam voor poging tot beroving van een taxichauffeur. Onder bedreiging van een mes probeerde hij geld van hem te krijgen. Het slachtoffer raakte hierbij licht gewond. 

In de nacht van zondag om maandag rond 00.15 uur vertrok de chauffeur naar Zaandam om een klant op te halen voor een rit naar Amsterdam, zo meldt de politie. Op de afgesproken locatie stapte de man in. Na wat onduidelijkheid over de plaats van bestemming, haalde hij een mes tevoorschijn en bedreigde hij de chauffeur. Hij riep hierbij dat hij geld moest hebben.

Geschrokken zou de chauffeur de auto hebben geparkeerd en de man verzocht hebben om weg te gaan. De man bleef echter dreigen en maakte stekende bewegingen naar de taxichauffeur. Met lichte verwondingen wist het slachtoffer uiteindelijk de auto uit te vluchten en weg te rennen.

Achtervolging

De verdachte liet hem niet gaan en rende achter hem aan. Dankzij de hulp een scootterrijdster die over een nabijgelegen fietspad reed, wist de chauffeur uiteindelijk aan de man te ontkomen. De politie werd gealarmeerd en na een zoekactie met hulp van de hondengeleider werd de verdachte in de bosjes aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Voor het slachtoffer en de vrouw die hem hulp bood, is slachtofferhulp ingeschakeld. Het onderzoek naar het voorval loopt nog.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Man met mes opgepakt na poging tot beroving taxichauffeur | TaxiPro
Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Man met mes opgepakt na poging tot beroving taxichauffeur

Mes, crimineel, overval. Foto: iStock / arthurjakubowski1986

Een 30-jarige man is begin deze week aangehouden in Zaandam voor poging tot beroving van een taxichauffeur. Onder bedreiging van een mes probeerde hij geld van hem te krijgen. Het slachtoffer raakte hierbij licht gewond. 

In de nacht van zondag om maandag rond 00.15 uur vertrok de chauffeur naar Zaandam om een klant op te halen voor een rit naar Amsterdam, zo meldt de politie. Op de afgesproken locatie stapte de man in. Na wat onduidelijkheid over de plaats van bestemming, haalde hij een mes tevoorschijn en bedreigde hij de chauffeur. Hij riep hierbij dat hij geld moest hebben.

Geschrokken zou de chauffeur de auto hebben geparkeerd en de man verzocht hebben om weg te gaan. De man bleef echter dreigen en maakte stekende bewegingen naar de taxichauffeur. Met lichte verwondingen wist het slachtoffer uiteindelijk de auto uit te vluchten en weg te rennen.

Achtervolging

De verdachte liet hem niet gaan en rende achter hem aan. Dankzij de hulp een scootterrijdster die over een nabijgelegen fietspad reed, wist de chauffeur uiteindelijk aan de man te ontkomen. De politie werd gealarmeerd en na een zoekactie met hulp van de hondengeleider werd de verdachte in de bosjes aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Voor het slachtoffer en de vrouw die hem hulp bood, is slachtofferhulp ingeschakeld. Het onderzoek naar het voorval loopt nog.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.