Video Travel Electric in TaxiPro TV

Drie ondernemers zorgen voor doorstart Travel Electric

Screenshot uit video van Travel Electric, getoond in TaxiPro TV

Travel Electric uit Amsterdam, het bedrijf dat enkele weken geleden faillissement moest aanvragen vanwege de aanhoudende coronacrisis, maakt een doorstart als Travel Electric Nederland. Drie nieuwe aandeelhouders zullen de organisatie voortzetten.

Travel Electric kondigde in november aan dat de oplopende besmettingscijfers en de daardoor ingestorte vraag naar vervoer zijn tol hebben geëist voor het bedrijf. Na overnamegesprekken met verschillende vervoersondernemingen is uiteindelijk een faillissement aangevraagd. Het huidige marktsentiment zou ook andere bedrijven kopschuw maken.

De aangestelde curator heeft na de toekenning van het faillissement de markt verkend en is op zoek gegaan naar een opvolger voor de organisatie. Toen hebben toch drie bedrijven zich bereid getoond om gezamenlijk een doorstart te bewerkstelligen. Het gaat om Maasstad Regie Centrale (MRC) uit Rotterdam, en twee taxiondernemers uit de regio Haarlemmermeer en Amsterdam. Zij zouden dezelfde ambitie hebben als Travel Electric op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Sjaak de Winter, hoofd strategie van MRC, stelt namens de drie vervoerders dat zij potentie zien in Travel Electric en het vervoer naar een hoger niveau willen tillen. “De ambitie is om dit mooie bedrijf met elektrische voertuigen in stand te houden en uit te breiden naar andere steden. MRC heeft daarbij landelijke ambities en wij willen daarom van Travel Electric, dat nu alleen in Amsterdam rijdt, Travel Electric Nederland maken.”

Toegang tot een grotere vloot

De eerdere aandeelhouder van Travel Electric heeft flinke bedragen moeten bijstorten om de continuïteit van het bedrijf te garanderen. Uiteindelijk heeft deze partij dit opgegeven, met het faillissement als gevolg. Sjaak de Winter legt uit dat zij nu langer de tijd hebben om investeringen te doen. “Wij hoeven er niet direct geld aan te verdienen en willen eerst het bedrijf – ook in het belang klanten, aangesloten taxiondernemers en personeel – een kansrijke doorstart geven.”

In eerste instantie worden in Amsterdam onder de nieuwe naam alle werkzaamheden ongewijzigd voortgezet. Reizigers zijn daarmee gegarandeerd van de dienstverlening van dezelfde groep chauffeurs, maar hebben nu ook toegang tot een grotere vloot van 1400 chauffeurs in de Randstad. De afgesproken tarieven en de betalingswijze blijven ook gelijk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Drie ondernemers zorgen voor doorstart Travel Electric | TaxiPro
Video Travel Electric in TaxiPro TV

Drie ondernemers zorgen voor doorstart Travel Electric

Screenshot uit video van Travel Electric, getoond in TaxiPro TV

Travel Electric uit Amsterdam, het bedrijf dat enkele weken geleden faillissement moest aanvragen vanwege de aanhoudende coronacrisis, maakt een doorstart als Travel Electric Nederland. Drie nieuwe aandeelhouders zullen de organisatie voortzetten.

Travel Electric kondigde in november aan dat de oplopende besmettingscijfers en de daardoor ingestorte vraag naar vervoer zijn tol hebben geëist voor het bedrijf. Na overnamegesprekken met verschillende vervoersondernemingen is uiteindelijk een faillissement aangevraagd. Het huidige marktsentiment zou ook andere bedrijven kopschuw maken.

De aangestelde curator heeft na de toekenning van het faillissement de markt verkend en is op zoek gegaan naar een opvolger voor de organisatie. Toen hebben toch drie bedrijven zich bereid getoond om gezamenlijk een doorstart te bewerkstelligen. Het gaat om Maasstad Regie Centrale (MRC) uit Rotterdam, en twee taxiondernemers uit de regio Haarlemmermeer en Amsterdam. Zij zouden dezelfde ambitie hebben als Travel Electric op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Sjaak de Winter, hoofd strategie van MRC, stelt namens de drie vervoerders dat zij potentie zien in Travel Electric en het vervoer naar een hoger niveau willen tillen. “De ambitie is om dit mooie bedrijf met elektrische voertuigen in stand te houden en uit te breiden naar andere steden. MRC heeft daarbij landelijke ambities en wij willen daarom van Travel Electric, dat nu alleen in Amsterdam rijdt, Travel Electric Nederland maken.”

Toegang tot een grotere vloot

De eerdere aandeelhouder van Travel Electric heeft flinke bedragen moeten bijstorten om de continuïteit van het bedrijf te garanderen. Uiteindelijk heeft deze partij dit opgegeven, met het faillissement als gevolg. Sjaak de Winter legt uit dat zij nu langer de tijd hebben om investeringen te doen. “Wij hoeven er niet direct geld aan te verdienen en willen eerst het bedrijf – ook in het belang klanten, aangesloten taxiondernemers en personeel – een kansrijke doorstart geven.”

In eerste instantie worden in Amsterdam onder de nieuwe naam alle werkzaamheden ongewijzigd voortgezet. Reizigers zijn daarmee gegarandeerd van de dienstverlening van dezelfde groep chauffeurs, maar hebben nu ook toegang tot een grotere vloot van 1400 chauffeurs in de Randstad. De afgesproken tarieven en de betalingswijze blijven ook gelijk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.