Sjaak de Winter, MRC

Video: Maasstad Regie Centrale wil doelgroepenvervoer Rotterdam in handen krijgen

Maasstad Vervoerservice is in september regiecentrale geworden. Hoofd strategie Sjaak de Winter spreekt van een succesvolle stap waar het bedrijf zich heel gelukkig mee prijst. Inmiddels zijn er alweer ambitieuze plannen voor de toekomst, zoals het in handen krijgen van het doelgroepenvervoer in Rotterdam.

Dit kwam aan bod tijdens de laatste uitzending van TaxiPro TV, waarbij er een kijkje werd genomen bij het bedrijf. In de afgelopen jaren reden zij veel voor andere contracthouders. In september werd het roer echter omgegooid en besloten zij dat ze ook de regie wilden nemen over het vervoer.

De Winter spreekt van een logische ‘next step’ omdat het bedrijf volgens hem veel ervaring heeft opgebouwd en ze weten dat ze het goed kunnen. “Dit is ook gebleken, want we mogen op dit moment contractvervoer doen in opdracht van negen gemeenten die vertrouwen in ons hebben gesteld. Het gaat hierbij om zowel leerlingen- als wmo-vervoer.”

Niet voldoende

Omdat Maasstad Regie Centrale naar eigen zeggen een ambitieus bedrijf is, blijft het hier niet bij en wordt er vooruit gekeken. Naast de wens om verantwoordelijk te worden voor het doelgroepenvervoer in Rotterdam, krijgt het bedrijf onder andere een nieuw bedrijfspand in Barendrecht en worden er stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. De Winter stelt dat er al met aardig wat elektrische voertuigen wordt gereden maar dat zij volgend jaar mogelijk ook met voertuigen op waterstof willen gaan rijden.

Bekijk het hele interview hier: 

Lees ook: 

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.