Passagier Uber

Stijging Uber op Wall Street na verhoging verwachtingen

Foto: Uber

Uber ging maandag omhoog op de beurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de verhoging van de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat door het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app en aanbieder van bezorgdiensten.

De beurshandel stond verder vooral in het teken van de Russische oorlog in Oekraïne. De koersverliezen op Wall Street bleven daarbij beperkt. Uber steeg 5,5 procent. Het bedrijf gaf aan snel te herstellen van de verstoringen die werden veroorzaakt door de omikronvariant van het coronavirus in het laatste kwartaal van 2021.

De verwachtingen voor het eerste kwartaal werden dan ook opgeschroefd. Uber rekent op een aangepaste winst voor aftrek van onder andere rente en belastingen van 130 tot 150 miljoen dollar, in plaats van 100 miljoen tot 130 miljoen dollar.

Winstontwikkeling verbeterd

Zowel bij de taxidienst als de bezorgdiensten ziet het bedrijf de winstontwikkeling verbeteren ten opzichte van het vierde kwartaal. Toen zorgde het coronavirus nog voor verstoringen. Desondanks maakte Uber in november 2021 bekend dat het bedrijf voor het eerst sinds de oprichting van het platform winst had geboekt. Het ging toen om 8 miljoen dollar, een kleine 7 miljoen euro.

Uber meldt nu dat het aantal boekingen naar luchthavens in februari al meer dan 50 procent hoger lag dan een maand eerder. Het aantal ritten en de gemiddelde factuursom stegen vorige maand naar respectievelijk 90 en 95 procent van de niveaus in 2019.

Bron: ANP

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Stijging Uber op Wall Street na verhoging verwachtingen”

Peter Klercq|09.03.22|13:46

Het artikel gaat over de aandelen Uber, Taxipro verdraaid het weer. Kijk youtube rideshare proffesor, aandelen Uber zijn afgelopen tijd gekelderd….