Leader TaxiPro TV

RIVM laat advies twee derde bezetting zorgvervoer los

Foto: leader TaxiPro TV

Het RIVM heeft het advies ingetrokken om taxi’s in het zorgvervoer voor maximaal twee derde te vullen. KNV en vakbonden FNV en CNV lieten deze maximering ruim een week geleden al los, tegen het advies van het RIVM in.

Deze beperking zorgde volgens de brancheorganisatie en vakbonden voor een onhoudbare situatie in de planning van vervoerders, zeker nu de vervoersvraag door de versoepelde coronamaatregelen weer toeneemt. Om deze reden is er al vooruitlopend op de heroverweging die het RIVM zou doen op het advies, besloten om de twee derde bezetting te schrappen uit het protocol.

Overige maatregelen

Het RIVM heeft inmiddels de twee derde bezetting ook losgelaten. De overige maatregelen moeten wel in acht genomen blijven worden, zoals het gebruik van mondkapjes, ventileren, reinigen en zoveel mogelijk vervoeren in groepen met vaste samenstelling. Het hele sectorprotocol zorgvervoer is hier te lezen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

RIVM laat advies twee derde bezetting zorgvervoer los | TaxiPro
Leader TaxiPro TV

RIVM laat advies twee derde bezetting zorgvervoer los

Foto: leader TaxiPro TV

Het RIVM heeft het advies ingetrokken om taxi’s in het zorgvervoer voor maximaal twee derde te vullen. KNV en vakbonden FNV en CNV lieten deze maximering ruim een week geleden al los, tegen het advies van het RIVM in.

Deze beperking zorgde volgens de brancheorganisatie en vakbonden voor een onhoudbare situatie in de planning van vervoerders, zeker nu de vervoersvraag door de versoepelde coronamaatregelen weer toeneemt. Om deze reden is er al vooruitlopend op de heroverweging die het RIVM zou doen op het advies, besloten om de twee derde bezetting te schrappen uit het protocol.

Overige maatregelen

Het RIVM heeft inmiddels de twee derde bezetting ook losgelaten. De overige maatregelen moeten wel in acht genomen blijven worden, zoals het gebruik van mondkapjes, ventileren, reinigen en zoveel mogelijk vervoeren in groepen met vaste samenstelling. Het hele sectorprotocol zorgvervoer is hier te lezen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.