Touringcarchauffeur Pouw, touringcar

Pouw kiest voor andere manier van werven met ‘keertje op de busdag’

Foto: Pouw

Pouw Vervoer organiseert op zaterdag 23 oktober een ‘keertje op de busdag’. Iedereen met een ‘verborgen passie’ om een keer bus te besturen, kan op deze dag een testrit maken in een bus of touringcar. Zo hoopt het bedrijf mensen te enthousiasmeren voor het chauffeursvak.

Door het grote chauffeurstekort is Pouw gaan kijken naar andere manieren om chauffeurs te werven. Momenteel is het bedrijf nog op zoek naar zo’n vijftig chauffeurs. “Maar dit mogen er ook zeker meer zijn”, benadrukt marketingmanager Arjan van Midden. “Momenteel is het bij ons, net als bij de meeste andere bedrijven in de personenvervoerbranche een zoektocht naar personeel om het werk weg te rijden en de planning dicht te krijgen.”

Het normale leven komt namelijk steeds meer op gang en tal van evenementen staan op de planning voor het vervoersbedrijf. “Denk aan concerten die weer worden georganiseerd, uitstapjes en volgend jaar weer de Formule 1. Maar Pouw is ook op vrijwel elk festival te vinden.” Deze klussen kan het bedrijf vanzelfsprekend niet klaren zonder chauffeurs, waardoor alle zeilen worden bijgezet om mensen te enthousiasmeren voor het vak.

De klassieke wervingsmanier vinden zij hierbij niet voldoende. “Het is een wat koude benadering om mensen te vragen of zij chauffeur bij ons worden”, aldus Van Midden. “Wij willen daarom mensen die het leuk lijkt om een keer een bus te besturen op een vrijblijvende manier de kans geven om een testritje te maken, onder begeleiding van een instructeur. Wie weet worden zij ook getriggerd om hun busrijbewijs te halen en bij ons aan de slag te gaan.”

Jongeren aansporen voor een ‘ander soort bijbaan’

Ook specifiek jongeren met een rijbewijs B die op zoek zijn naar een bijbaantje worden aangespoord om naar deze dag te komen. “Zij zijn veelal flexibel inzetbaar. Voor de zaterdagen en zondagen waarop er bijvoorbeeld festivalritten worden gereden, hebben wij hen hard nodig.” Chauffeurs die al voor Pouw rijden en werknemers van de recruitmentafdeling zijn die dag aanwezig om de deelnemers alles te vertellen over de mogelijkheden die er zijn. “Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat zij gratis een busrijbewijs kunnen halen bij ons.”

De aanmeldingen stromen langzamerhand binnen en Van Midden heeft positieve verwachtingen over de dag. “Ik hoop dat het mensen echt de move doet maken om als chauffeur aan de slag te gaan. Wij kijken er naar uit!”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Pouw kiest voor andere manier van werven met ‘keertje op de busdag’”

Don Vandijk|14.10.21|09:21

Dat ”gratis busrijbewijs” lijkt mij erg sterk, vooral voor een bijbaantje in de weekenden.. Net even op hun site gekeken, ”Pouw vervoer biedt jou de mogelijkheid een opleiding tot touringcar/buschauffeur te volgen, waarbij er afspraken gemaakt worden over de financiering. Na het behalen van je diploma, kun je in dienst komen bij Pouw Vervoer.” Dat is dus niet gratis, verwacht ik ook niet, maar zeg niet dat het gratis zou zijn.. Dat is misleiding. De jongeren komen niet.

Don Vandijk|14.10.21|09:24

Vervolg: Want jongeren zijn echt wel slimmer dan dat, even een financiering tekenen van 6000 euro voor dat busrijbewijs en dan vervolgens alleen de restjes (weekendritjes, festivals etc) rijden? HAHAHA. Vraag dat maar aan die boomers die jullie zo geweldig vinden, 56 plussers die niet s’nachts mogen werken, die komen solliciteren, niet jongeren.

Pouw kiest voor andere manier van werven met ‘keertje op de busdag’ | TaxiPro
Touringcarchauffeur Pouw, touringcar

Pouw kiest voor andere manier van werven met ‘keertje op de busdag’

Foto: Pouw

Pouw Vervoer organiseert op zaterdag 23 oktober een ‘keertje op de busdag’. Iedereen met een ‘verborgen passie’ om een keer bus te besturen, kan op deze dag een testrit maken in een bus of touringcar. Zo hoopt het bedrijf mensen te enthousiasmeren voor het chauffeursvak.

Door het grote chauffeurstekort is Pouw gaan kijken naar andere manieren om chauffeurs te werven. Momenteel is het bedrijf nog op zoek naar zo’n vijftig chauffeurs. “Maar dit mogen er ook zeker meer zijn”, benadrukt marketingmanager Arjan van Midden. “Momenteel is het bij ons, net als bij de meeste andere bedrijven in de personenvervoerbranche een zoektocht naar personeel om het werk weg te rijden en de planning dicht te krijgen.”

Het normale leven komt namelijk steeds meer op gang en tal van evenementen staan op de planning voor het vervoersbedrijf. “Denk aan concerten die weer worden georganiseerd, uitstapjes en volgend jaar weer de Formule 1. Maar Pouw is ook op vrijwel elk festival te vinden.” Deze klussen kan het bedrijf vanzelfsprekend niet klaren zonder chauffeurs, waardoor alle zeilen worden bijgezet om mensen te enthousiasmeren voor het vak.

De klassieke wervingsmanier vinden zij hierbij niet voldoende. “Het is een wat koude benadering om mensen te vragen of zij chauffeur bij ons worden”, aldus Van Midden. “Wij willen daarom mensen die het leuk lijkt om een keer een bus te besturen op een vrijblijvende manier de kans geven om een testritje te maken, onder begeleiding van een instructeur. Wie weet worden zij ook getriggerd om hun busrijbewijs te halen en bij ons aan de slag te gaan.”

Jongeren aansporen voor een ‘ander soort bijbaan’

Ook specifiek jongeren met een rijbewijs B die op zoek zijn naar een bijbaantje worden aangespoord om naar deze dag te komen. “Zij zijn veelal flexibel inzetbaar. Voor de zaterdagen en zondagen waarop er bijvoorbeeld festivalritten worden gereden, hebben wij hen hard nodig.” Chauffeurs die al voor Pouw rijden en werknemers van de recruitmentafdeling zijn die dag aanwezig om de deelnemers alles te vertellen over de mogelijkheden die er zijn. “Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat zij gratis een busrijbewijs kunnen halen bij ons.”

De aanmeldingen stromen langzamerhand binnen en Van Midden heeft positieve verwachtingen over de dag. “Ik hoop dat het mensen echt de move doet maken om als chauffeur aan de slag te gaan. Wij kijken er naar uit!”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Pouw kiest voor andere manier van werven met ‘keertje op de busdag’”

Don Vandijk|14.10.21|09:21

Dat ”gratis busrijbewijs” lijkt mij erg sterk, vooral voor een bijbaantje in de weekenden.. Net even op hun site gekeken, ”Pouw vervoer biedt jou de mogelijkheid een opleiding tot touringcar/buschauffeur te volgen, waarbij er afspraken gemaakt worden over de financiering. Na het behalen van je diploma, kun je in dienst komen bij Pouw Vervoer.” Dat is dus niet gratis, verwacht ik ook niet, maar zeg niet dat het gratis zou zijn.. Dat is misleiding. De jongeren komen niet.

Don Vandijk|14.10.21|09:24

Vervolg: Want jongeren zijn echt wel slimmer dan dat, even een financiering tekenen van 6000 euro voor dat busrijbewijs en dan vervolgens alleen de restjes (weekendritjes, festivals etc) rijden? HAHAHA. Vraag dat maar aan die boomers die jullie zo geweldig vinden, 56 plussers die niet s’nachts mogen werken, die komen solliciteren, niet jongeren.