Beursvloer Taxi Expo '23
Nagenieten

Taxi Expo ’23 succesvol verlopen

Met 1.100 bezoekers was Taxi Expo '23 een groot succes. Foto: ProMedia/Marcel Cazemier

Taxi Expo 2023, dat op woensdag 15 november plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht, is uitgedraaid op een groot succes. In totaal wisten zo’n 1.100 mensen mensen uit de branche de weg naar de vakbeurs en het Nationaal Congres Contractvervoer te vinden. 

Een belangrijk onderdeel van ’s lands grootste taxi-evenement is de vakbeurs. Meer dan veertig exposanten lieten daar hun nieuwste innovaties, producten en diensten zien. Tegelijk met de beurs vond ook een reeks workshops plaats over een breed palet aan onderwerpen. Het ging onder meer over de herstructurering van het taxi praktijkexamen, dat in de tweede helft van 2024 doorgevoerd moet worden.

Tekst loopt door onder de foto.

Drukte bij de stands van Cabman en myPOS.
Drukte bij de stands van Cabman en myPOS.

Nationaal Congres Contractvervoer

De Jaarbeurs was tevens het decor Nationaal Congres Contractvervoer. Tijdens dit evenement gingen diverse specialisten met elkaar in gesprek over de belangrijkste zaken die momenteel spelen binnen het contract/doelgroepenvervoer. Zo gaf Henk van Gelderen (AIM) een bloemlezing over de huidige stand van zaken en toekomstige uitdagingen. Volgens hem moet het doelgroepenvervoer hoger op de politieke agenda komen te staan, vanwege de onzekere financiële situatie bij gemeenten vanaf 2026. “Het doelgroepenvervoer gaat dat zeker voelen”, zo voorspelde hij. Naast Van Gelderen betraden ook Lucien Brouwers (Connexxion), Shirley van den Kolk (Inner-Aktie) en Sultan Celik (UWV), Guido Claus (Drive-Green), Wytze Schouten en Camilo Schurink (Forseti) het podium.

Tekst loopt door onder de foto.

Shirley van den Kolk (Inner-Aktie) en Sultan Celik (UWV) samen met dagvoorzitter Lars Verpalen op het podium.
Shirley van den Kolk (Inner-Aktie) en Sultan Celik (UWV) samen met dagvoorzitter Lars Verpalen op het podium.

Als klap op de vuurpijl werd na afloop van het congres de Taxi Innovatie Prijs uitgereikt. Taxiplatform Qatch ging er uiteindelijk met de felbegeerde prijs vandoor. “Dit geeft zoveel voldoening”, zei Emmal Khan daarover. “In het begin heb je altijd mensen die niet in je idee geloven, terwijl jijzelf er wel geloof in hebt. We hebben het samen waargemaakt.”

Qatch neemt Taxi Innovatie Prijs in ontvangst
Emmal Khan neemt Taxi Innovatie Prijs in ontvangst.

Netwerkborrel

Geheel volgens traditie werd deze informatieve en feestelijke dag afgesloten met netwerkborrel op de beursvloer. Exposanten en bezoekers van zowel de Tankstation Vakbeurs, de Fleet Expo en Taxi Expo konden in alle rust met elkaar napraten over alle indrukken die ze hebben opgedaan.

Netwerkborrel
Exposanten en beursgangers wisselen onder het genot van een hapje en een drankje alle nieuwe indrukken uit.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.