Daklicht
Ondernemen

Buckaroo: verschillende betaalmethoden belangrijk voor omzet

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De tijd dat een taxirit altijd contant werd betaald, is zo goed als verleden tijd. Zo worden steeds meer ritten online geboekt en vindt de betaling steeds vaker per mobiel of pinapparaat plaats. Om voor een zo hoog mogelijke omzet te zorgen, is het belangrijk dat klanten op alle mogelijke manieren kunnen betalen. Betaalprovider Buckaroo zet een aantal recente ontwikkelingen op een rij.

Veel consumenten in Nederland willen met iDEAL betalen. Toch zien we steeds vaker dat toeristen, expats of anderen met creditcard willen betalen. Daarom is het belangrijk dat u ook deze betaalmethode aanbiedt. Ook zijn er steeds meer taxi-abonnementen voor vaste klanten. Deze passagiers geven de voorkeur aan een vast tarief of abonnement voor regelmatige ritten. Die betaling kan met een incasso plaatsvinden.

Contactloos betalen

Contant betalen gebeurt steeds minder. Daarom is het handig om in uw eigen taxi een pinapparaat te hebben. Als u gebruikmaakt van een nieuw toestel profiteert u ook van handige functies, zoals contactloos betalen. Dit is ideaal voor snelle betalingen met bankpassen of creditcards. Een andere betaalmethode die steeds populairder wordt, is het betalen met een digital wallet via een smartphone. Enkele voorbeelden van bekende wallets zijn Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay. Dit is vooral handig voor korte ritten en scheelt u als chauffeur veel tijd. Klanten hoeven enkel hun kaart of telefoon tegen uw pinapparaat aan te houden en de betaling is gedaan. Zo kunt u snel door naar uw volgende rit.

Heeft u al een eigen pinapparaat? Dan is het mogelijk om kosten te besparen. De verwerking van pintransacties kan namelijk ook door een andere partij worden gedaan dan uw pinapparaatleverancier. De kosten voor het verwerken van pintransacties kunnen sterk variëren, waardoor het loont om uw huidige contract opnieuw te bekijken.

Klantvriendelijke ervaring

Door de juiste combinatie van betaalmethoden aan te bieden, kunt u een klantvriendelijke ervaring bieden die aansluit bij de uiteenlopende behoeften en voorkeuren van passagiers. Het is belangrijk om flexibel te blijven en te blijven innoveren op het gebied van betalingsoplossingen. Op die manier blijft u een concurrentievoordeel behouden in de steeds veranderende taxisector. Zo biedt u uw klanten een optimale reiservaring.

Onderwerpen: ,

Auteur: Buckaroo

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Buckaroo: verschillende betaalmethoden belangrijk voor omzet | TaxiPro
Daklicht
Ondernemen

Buckaroo: verschillende betaalmethoden belangrijk voor omzet

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De tijd dat een taxirit altijd contant werd betaald, is zo goed als verleden tijd. Zo worden steeds meer ritten online geboekt en vindt de betaling steeds vaker per mobiel of pinapparaat plaats. Om voor een zo hoog mogelijke omzet te zorgen, is het belangrijk dat klanten op alle mogelijke manieren kunnen betalen. Betaalprovider Buckaroo zet een aantal recente ontwikkelingen op een rij.

Veel consumenten in Nederland willen met iDEAL betalen. Toch zien we steeds vaker dat toeristen, expats of anderen met creditcard willen betalen. Daarom is het belangrijk dat u ook deze betaalmethode aanbiedt. Ook zijn er steeds meer taxi-abonnementen voor vaste klanten. Deze passagiers geven de voorkeur aan een vast tarief of abonnement voor regelmatige ritten. Die betaling kan met een incasso plaatsvinden.

Contactloos betalen

Contant betalen gebeurt steeds minder. Daarom is het handig om in uw eigen taxi een pinapparaat te hebben. Als u gebruikmaakt van een nieuw toestel profiteert u ook van handige functies, zoals contactloos betalen. Dit is ideaal voor snelle betalingen met bankpassen of creditcards. Een andere betaalmethode die steeds populairder wordt, is het betalen met een digital wallet via een smartphone. Enkele voorbeelden van bekende wallets zijn Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay. Dit is vooral handig voor korte ritten en scheelt u als chauffeur veel tijd. Klanten hoeven enkel hun kaart of telefoon tegen uw pinapparaat aan te houden en de betaling is gedaan. Zo kunt u snel door naar uw volgende rit.

Heeft u al een eigen pinapparaat? Dan is het mogelijk om kosten te besparen. De verwerking van pintransacties kan namelijk ook door een andere partij worden gedaan dan uw pinapparaatleverancier. De kosten voor het verwerken van pintransacties kunnen sterk variëren, waardoor het loont om uw huidige contract opnieuw te bekijken.

Klantvriendelijke ervaring

Door de juiste combinatie van betaalmethoden aan te bieden, kunt u een klantvriendelijke ervaring bieden die aansluit bij de uiteenlopende behoeften en voorkeuren van passagiers. Het is belangrijk om flexibel te blijven en te blijven innoveren op het gebied van betalingsoplossingen. Op die manier blijft u een concurrentievoordeel behouden in de steeds veranderende taxisector. Zo biedt u uw klanten een optimale reiservaring.

Onderwerpen: ,

Auteur: Buckaroo

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.