rechtbank, rechter, rechtzaak

Jaar cel voor mishandeling en stelen auto van taxichauffeur

ARNHEM – Een 18-jarige Arnhemmer is vorige week veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het overvallen van een taxichauffeur in Nijmegen op 3 juli dit jaar. Hierbij werd de taxi buitgemaakt.

De rechter nam met deze strafmaat de eis over van de officier van justitie. Zijn vriend, een 22-jarige plaatsgenoot, kreeg veertien maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Onderpand

De Arnhemmers gingen een dag eerder stappen in Nijmegen en namen een taxi naar huis. Ze hadden geen geld. Met de dure mobiele telefoon van de jongste als onderpand, reed de taxichauffeur ze naar een geldautomaat. Maar in plaats van te wachten tot ze hem zijn geld gaven, reed hij weg. Hij voelde zich bedreigd.

De volgende avond waren de Arnhemmers opnieuw in de Waalstad. De jongste belde dezelfde taxichauffeur. Toen hij zijn telefoon niet meteen kreeg, sloeg hij de man, bedreigde hem met een pistool en nam hij de taxi mee. Hij had geen rijbewijs en was onder invloed. Zijn maat reed met hem mee. Later probeerde de jongste Arnhemmer de taxi te verkopen, zo meldt de Gelderlander.

Lees ook: Tweetal wanbetalers steelt taxi van Nijmeegse chauffeur

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.