Taxi, Buter, Putten, taxicentrale

Taxibedrijf Buter start weer met taxivervoer café’s in Putten

PUTTEN – Taxibedrijf Buter heeft afgesproken met de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) dat taxi’s in het weekend voortaan tot 4 uur ’s ochtends rijden. Tot dusver reden de taxi’s in Putten tot twaalf uur ’s nachts, ook in het weekeinde.

Het Puttense taxibedrijf wil met het late taxivervoer een bijdrage leveren aan het vergroten van de veiligheid van het uitgaanspubliek.

Horecatelefoon

Taxibedrijf Buter is positief over de nieuwe afspraak voor het late taxivervoer. Bij lastige (dronken) klanten heeft het taxibedrijf Buter voortaan de beschikking over horecatelefoon, waardoor politie zonodig snel ter plekke kan zijn. De horecatelefoon wordt nu al door horeca-ondernemers gebruikt om snel bijstand te kunnen inroepen.

Volgens de gemeente Putten bestond tot voor kort de situatie dat mensen in de late uurtjes geen gehoor meer kregen bij de taxicentrale. Het gebeurde dan nogal eens dat illegale taxi’s, oftewel ‘snorders’, de gasten veilig naar huis brachten. Of de horecaondernemer pakte zelf de auto.

KVU

De Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) is een gezamenlijk project van politie, horeca, gemeente en bewoners. Vertegenwoordigers van deze partijen hebben speerpunten vastgesteld als het terugdringen van vernielingen en het verbeteren van de samenwerking tussen politie, buitengewoon opsporings ambtenaren (boa’s), horecaondernemers en portiers tijdens de uitgaansavonden.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.